Formația orădeană de hanbdal masculin - juniori 1 s-a clasat pe locul al patrulea la Turneul Final „Speranță” (eșalonul 2), competiție care s-a desfășurat recent la Odorheiul Secuiesc.

Repratizată în Grupa B la turneul final, Alpha Oradea, echipă pregătită de George Tăutu și Attila Nagy, a obținut două victorii (42-35, cu CT Media București, și 30-28, cu CSȘ Caracal) și a suferit o înfrângere (38-23 cu LPS Piatra Neamț, formație care, de altfel, avea să câștige și întrecerea, 34-28, cu LPS Iași, în finală). Cu un asemenea bilanț, echipa orădeană a acces în semifinale de pe locul al doilea în Grupa B. În penultimul act, bihorenii au primit replica echipei LPS Iași, câștigătoarea Grupei A. În acest joc, Alpha Oradea a jucat de la egal la egal cu adversara preț de o repriză, tabela de marcaj indicând 17-16 pentru moldoveni la pauză. În partea secundă bihorenii au cedat fizic și au pierdut în final cu 39-27. O altă explicație a eșecului este și faptul că adversarii au utilizat jucători născuți în anul 2000, în timp ce sub comanda lui George Tăutu s-au aflat handbaliști născuți în 2001, 2002 și 2003. În lupta pentru medaliile de bronz, Alpha Oradea a cedat 34-29 în fața unei alte echipe moldovene, LPS Vaslui. De menționat că și în acest joc diferența înregistrată la pauză a fost mică, 16-14 pentru vasluieni. Un alt detaliu care merită amintit este că 3 din cele patru echipe calificate în semfinale au fost din Moldova (LPS Piatra Neamț – locul 1, LPS Iași – locul 2 și LPS Vaslui – locul 3).

Chiar dacă s-a clasat doar pe locul al patrulea, orădenii s-au ales cu două premii individuale. Szasz Csongor a fost declarat „cel mai bun inter”, iar Iulian Gal a primit titlul de „cel mai bun apărător”.

Alpha Oradea: Robert Ene și Bertalan Olah – Szasz Csongor, Iulian Gal, Andrei Ivancov, Ștefan Bandi, Codrin Zamfir, Andrei Urs, Bogdan Bora, Casian Andor, Răzvan Brișan, Alex Vinter, Marius Mlinarcsik, Andrei Tarcău și Alex Laslău. Antrenori: George Tăutu și Nagy Attila.