A mai rămas o zi până la startul turneului de baraj pentru promovare/menținere în Liga Zimbrilor de handbal masculin. De mâine şi până duminică, la Sala Sporturilor Ghimbav patru echipe, printre care CSM Oradea, se vor duela pentru cele două locuri pentru primul eşalon.

Cele patru participante sunt SCM Politehnica Timișoara, locul 11 în prima ligă, și CSM Bacău, locul 12, respectiv CSM Oradea și CSM Sighișoara, calificate în urma playoff-ului Diviziei A de pe locurile 3, respectiv 4.  

CSM Oradea, formație antrenată de George Tăutu, va juca vineri, de la ora 18.00, cu CSM Bacău, echipă care în ultima ediţie de campionat a înregistrat cinci victorii, două egaluri şi 18 eşecuri; sâmbătă, de la ora ora 11.00, va înfrunta SCM Politehnica Timișoara, grupare cu şapte succese, un egal şi 17 înfrângeri în ultimul sezon din prima ligă, pentru ca duminică, de la ora 11.00, să întâlnească colega de serie, CSM Sighișoara.

În mod normal, cele două formaţii venite din primul eşalon sunt favorite certe să-şi păstreze statutul în urma turneului din judeţul Braşov. Au promovat direct CSM Odorhei şi CSM Reşiţa, numai că echipa reşiţeană a anunţat că nu dispune de condiţiile financiare şi nici echipe suficiente de juniori şi de liga secundă, aşa cum cere regulamentul, pentru a activa în primul eşalon. Din Liga Zimbrilor au retrogradat CSM Alexandria şi U Cluj-Napoca, care au acumulat 11, respectiv 9 puncte în ultima ediţie de campionat.