Peste exact o săptămână, la Brașov, se va da startul celui de-al doilea turneu din Superliga Națională de polo. CSM Oradea, deținătoarea Cupei României, va întâlni Rapid București în primul meci și va susține marele derby cu Steaua în ultimul joc, pe 1 noiembrie, la fel cum s-a întâmplat și în turneul inaugural desfășurat la Focșani.

Evenimentul din orașul de sub Tâmpa va aduna la start opt formații și nu 7 cum se întâmplase în Moldova, AMEFA Arad anunțându-și de data aceasta prezența. Așadar, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, cele 8 formații se vor duela pe sistemul „fiecare cu fiecare”. În cadrul turneului inaugural, echipa pregătită de către Dorin Costrăș a contabilizat 5 victorii și o înfrângere, unicul eșec fiind suferit în fața marii rivale, Steaua București. Acest bilanț o poziționează pe locul al doilea în Superliga Națională.

Programul echipei CSM Oradea la turneul brașovean:

Miercuri (28.10), ora 20.30, vs Rapid București

Joi (29.10), ora 11.00, vs Crișul Oradea

Joi (29.10), ora 16.00, vs Amefa Arad

Vineri (30.10), ora 8.00, vs Politehnica Cluj-Napoca

Vineri (30.10), ora 20.30, vs Dinamo București

Sâmbătă (31.10), ora 14.30, vs Sportul Studențesc

Duminică (01.11), ora 13.30, vs Steaua București

Ulterior, canalul tv Look Sport, deținătorul drepturilor de televizare a Superligii Naționale de polo, va anunța programul jocurilor transmise în direct din această competiție.

 

CLASAMENT

1.  Steaua București – 18 puncte

2.  CSM Oradea – 15 puncte

3.  Dinamo București – 12 puncte

4.  Rapid București – 9 puncte

5.  Sportul Studențesc – 6 puncte

6.  Crișul Oradea – 3 puncte

7.  Poli Cluj-Napoca – 0 puncte

8.  AMEFA Arad – 0puncte

 

Și-au aflat adversarii din Liga Campionilor

Într-o altă orideni de idei, CSM Oradea și-a aflat echipele care ar putea să-i fie adversare în Grupa B din Liga Campionilor dacă va reuși să depășească turneul preliminar care se va desfășura la Budapesta, în perioada 11-15 noiembrie. Astfel, bihorenii ar urma să înfrunte Ferencvaros Budapesta, Barceloneta, Waspo Hanovra, Jadran Herceg Novi și Dinamo Tbilisi. Jocurile din cadrul acestei grupe a Ligii Campionilor se vor disputa tot la Budapesta, în perioada 15-18 decembrie. Turneele de calificare, la care vor lua startul 18 formații, vor avea loc la Siracusa și Budapesta, între 11 și 15 noiembrie. Cele două grupe au fost împărțite în două subgrupe. CSM Oradea va face parte din subgrupa B2 din care mai fac parte Vouliagmeni, Brescia și ENKA Istanbul. Ocupantele primelor două locuri din subgrupe vor juca între ele (A1 cu A2 și B1 cu B2) pentru cele două locuri calificante în grupele principale ale Ligii Campionilor.