Localităţile Şuncuiuş și Vadu Crișului au găzduit recent cea de-a X-a ediție a Trofeului Siroco-Defileul Crișului, turneu național de categoria I în Calendarul Federației Române de Tenis.

Disputat „la concurență” cu alte turnee desfășurate în aceeași perioadă la Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Brașov, București şi Brăila, competiția a reunit la start tineri jucători din Oradea, Beiuș, Ștei, Arad, Timișoara, Reșița, Sibiu şi Satu Mare. Din 2016, cele două comune din Defileul Crișului Repede figurează pe harta tenisului din România, iar turneele s-au bucurat de impresii deosebite din partea sportivilor și a antrenorilor. Și această ediție a avut parte de cuvinte frumoase pentru ospitalitatea gazdelor, care au oferit sportivilor apă plată și fructe la fiecare meci dar și un mic „bufet” pentru însoțitori, părinți și antrenori. Domnul Ștefan Dobai, la Șuncuiuș, și doamna Mihaela Găvriluț, la Vadu Crișului, au făcut ca cei care au venit de la distanțe mari pentru a ne onora turneul să se simtă ca acasă.

Turneul a fost organizat de Asociația Sportivă Tenis Club Voința Vadu Crișului-Șuncuiuș, în colaborare cu primăriile din cele două comune care au asigurat condiții optime pentru disputarea meciurilor. Sala de Sport a Liceului Tehnologic nr.1 din Șuncuiuș și a Colegiului Tehnic nr.1 din Vadu Crișului care au găzduit meciurile s-au prezentat impecabil, atât ca ambianță cât și ca suprafață de joc. Un cuvânt de mulțumire pentru partenerul oficial de un deceniu al turneului SC Mecord Siroco SA, și a noastră considerație pentru domnul director Florian Sala, el însuși originar din satul Birtin, comuna Vadu Crișului, un iubitor și practicant consecvent al sportului alb. Am mai spus și cu altă ocazie că în fulminanta ei ascensiune în tenisul mondial, orădeanca Giulia Safina Popa, recent laureată la Monte Carlo, a trecut și ea pe la aceste turnee.

 

Pentru ca tinerii jucători să dispute cât mai multe partide s-a jucat sistem turneu. Au fost, de toate, 36 de meciuri. Doamne, dar ce meciuri! Unul mai frumos decât altul, unele terminate după tie-break-uri lungi! Iată cum arată podiumul ediției a X-a a Trofeului Siroco-Defileul Crișului:

  • Categoria 10 ani fete, finala: Beatrice Boico (CSM Oradea) - Sarah Badeu (CSM Oradea) 4-1, 4-1, locul III  Ilina Bercea (CSM Timișoara), locul IV Ana Sanislav (CSM Oradea);
  • Categoria 10 ani băieți, finala: Sergiu Onica (Sănătatea Oradea) - Mihnea Deac (ACS Advance Team Oradea) 4-0, 4-1; locurile III-IV Giuliano Sabo (Frontiera Oradea) și Rafael Balog (Bihorul Beiuș);
  • Categoria 14 ani fete, finala: Adina Coila Negrii (CSM Reșița) - Daria Darie (Frontiera Oradea) 6-0, 7-6, locul III Patricia Petruțiu (Sănătatea Oradea), locul IV Briana Cadar (TC Iris Ștei);
  •  Categoria 14 ani băieți, finala: Dragoș Cozma (CSM Oradea) - Eduard Antonescu (Șoimii Sibiu ) 6-0, 6-0, locul III David Lupisca (Sănătatea Ergolemn Satu Mare), Gabriel Copaciu (Sănătatea Ergolemn Satu Mare).

 

S-a jucat cu mingi Dunlop Fort, iar la categoria 10 ani cu mingi Artengo. Primii patru clasați au primit cupe și diplome. Mulțumiri sponsorilor: Milan Logistic, Stahldach, Romtools, Flodor Transcom și La Maria, hotelul competiției din Defileu. A arbitrat Constantin Cojocaru din Arad.