Ultima ediţie a campionatului Ligii a IV-a a fost parcă mai disputată ca niciodată. După un duel acerb cu Crişul Sântandrei, Tricolorul Alparea a reuşit să câştige întrecerea şi totodată să se califice la barajul pentru promovarea în eşalonul trei. Partida cu penultima clasată, Stăruinţa Săcueni, câştigată cu 14-0, a consfinţit triumful alpărenilor pe plan judeţean, sărbătorit cu fast pe terenul Şcolii din Oşorhei.

Festival de goluri în ultimul meci

De un punct mai avea nevoie Tricolorul în runda finală pentru a deveni campioana Ligii a IV-a, dar le-a obţinut lejer pe toate trei în faţa unui adversar măcinat de probleme financiare şi de efectiv. De altfel, Stăruinţa a putut alinia la Oşorhei doar nouă jucători. "Am venit aici pentru a nu strica sărbătoarea gazdelor şi din respect pentru cei care conduc echipa adversă, pentru că, la ce probleme avem, puteam liniştiţi să nu ne prezentăm. Felicit Tricolorul pentru câştigarea campionatului, pentru că e un lucru fantastic să te impui într-o competiţie, indiferent de nivel", a afirmat Mircea Fodor, antrenorul Stăruinţei Săcueni, care a putut alinia doar nouă jucători. După pauză, trei dintre aceştia au acuzat accidentări, astfel că partida s-a încheiat mai devreme, în minutul 62, la scorul de 14-0 (8-0). Festivalul de goluri al alpărenilor a fost realizat de Şerban Pop (2), S. Ban (8), Bulz (10,31), Răzvan Ardelean (21, 23, 28, 30, 48, 51, 55, 58, 60) şi Lascu (61).

Urmează un meci cât un sezon

La finalul meciului, conducerea AJF Bihor, reprezentată de preşedintele Valer Vancea şi directorul de competiţii Ioan Suciu, a acordat medaliile, diploma şi trofeul cuvenit campionilor care au făcut hora bucuriei şi au stropit succesul cu şampanie. Apoi jucătorii, suporterii şi invitaţii s-au delectat la o serbare câmpenească pregătită de principalii susţinători ai echipe, primarul Ioan Pop şi vicele Ionuţ Gligor. "Am reuşit să ducem la capăt un campionat foarte greu şi mai echilibrat ca oricând. Am întâlni multe echipe bune de-a lungul întrecerii. Acum mai avem un hop, unul dificil, meciul de baraj cu campioana din Satu Mare. Este un meci cât un sezon", a afirmat Ioan Pop, preşedintele de onoare al Tricolorului. Până la barajul programat pe 20 iunie la Zalău, cu campioana judeţului Satu Mare, Tricolorul Alparea mai joacă pe 13 iunie finala Cupei României, faza judeţeană, pe terenul rivalei Crişul Sântandrei.

Lotul cu care Tricolorul Alparea a încheiat campionatul:

Portari: Răzvan Bonta, Cornel Puşcău, Daniel Danciu

Jucători de câmp: Bogdan Iova, Mircea Madar, Şerban Pop, Gheorghe Bulz, Sorin Ban, Petru Pereţ, Traian Iancu, Cristian Fitero, Răzvan Ardelean, Ovidiu Morna, Adrian Olariu, Alin Lascu, Coriolan Hodişan, Daniel Briciu, Adrian Moise, Adrian Şorca, Călin Suciu.

Antrenor: Mircea Madar.