Loturile naţionale de tir cu arcul sunt alcătuite din primii patru sportivi din ţară, pe categorii de vârstă (cadeţi, juniori, seniori) şi divizii de arc (olimpic sau compound). În urma recentelor rezultate obţinute la competiţiile naţionale, 50% din lotul naţional de cadete compound este format din orădence.

După Campionatul Naţional de cadeţi (Iaşi) şi Cupa României (Aninoasa), două sportive legitimate la C.S. Redpoint Oradea au fost convocate la lotul naţional. Ştefania Ivan şi Bernadett Haragos s-au pregătit temeinic de-a lungul anului, chiar dacă situaţia sanitară a impus destule restricţii. „Cât a fost stare de urgenţă ne-am antrenat acasă, am făcut exerciţii fizice pentru a ne păstra forma competiţională, am tras în interior pentru a ne menţine tehnica şi am aşteptat cu nerăbdare să înceapă sezonul competiţional deoarece ştiam că avem ce arăta”, spun cele două trăgătoare cu arcul, la unison. De altfel, Ştefania Ivan (elevă la Liceul „Betel”) şi Bernadett Haragos (elevă la Liceul „Ady Endre”) au şi plecat duminică într-un cantonament de pregătire la Izvorul Mureşului. „Sperăm să reuşim anul acesta, dar asta numai în funcţie de situaţia epidemiologică, să participăm măcar la o competiţie internaţională, de aceea tinerii noştri sportivi trebuie să fie în formă foarte bună”, a declarat antrenorul de lot Cezar Alexandrescu.

Atât rezultatele foarte bune pe plan naţional, cât şi cele pe plan local şi judeţean, au fost posibile cu susţinerea Liceului Sanitar „Vasile Voiculescu”, Turism Felix, Rivolto Cons, Darer, Banca Transilvania şi Consiliul Judeţean Bihor. În judeţul nostru se organizează singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, fiind înregistrate oficial nouă cluburi şi asociaţii, mai multe decât în oricare alt judeţ din ţară.