În ultimul joc din cadrul primei faze a Ligii Naţionale de baschet masculin, orădenii vor evolua în deplasare, la Bucureşti, pe terenul vicecampioanei. Partida va avea o importanţă anume prin prisma faptului că se va stabili clasamentul pentru intrarea în top 6 unde atât CSM CSU, cât şi Steaua îşi pot îmbunătăţi situaţia. Partida, care se va disputa mâine, de la ora 20.15 (Digi Sport), va conta pentru etapa a 22-a.

 

Chiar dacă situaţia din clasament nu este una extraordinară pentru formaţia din Capitală, aceasta are elementele necesare pentru a produce rezultate deosebite. Bucureştenii vin după o înfrângere clară (84-68), suferită în deplasare, pe terenul lui U BT Cluj, unde nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei, ardelenii conducând practic în permanenţă. Cu toate acestea, într-o zi bună, baschetbalişti precum Flowers, Runkauskas sau Marinov pot face diferenţa. Tradiţia este de partea clubului din Capitală, care de-a lungul istoriei sale şi-a trecut în palmares 21 de titluri naţionale. La acest capitol, chiar dacă au drept argument perioada de existenţă mult mai scurtă, CSM CSU are în vitrină doar un titlu de campioană. În schimb, orădenii au avantajul moral dat de întâlnirile directe din ultimii ani şi de victoria 89-81 obţinută în tur pe teren propriu atunci când, în ciuda unor momente echilibrate pe parcursul partidei, nu au fost conduşi decât în două rânduri. Oradea, la fel ca întotdeuana, mizează pe jocul de echipă care poate produce rezultate pe termen lung. Cele două formaţii sunt vecine de clasament. Oradea ocupă locul al 4-lea cu 36 de puncte obţinute din 15 victorii şi 6 înfrângeri, în timp ce Steaua se află pe poziţia a 5-a, cu 35 de puncte adunate, după 14 succese şi 7 eşecuri. Calculul hârtiei oferă trei variante de clasare pentru orădeni: locul al 3-lea, dacă înving la Bucureşti şi BC Timişoara pierde la Cluj-Napoca, locul al 4-lea, dacă înving la Bucureşti şi bănăţenii câştigă pe Someş, dar şi dacă pierd la cel mult opt puncte diferenţă în Capitală, şi locul al 5-lea, dacă pierd la cel puţin 9 puncte diferenţă cu Steaua. Aşadar, băieţii care-şi dispută partidele de pe teren propriu în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” din Capitală îşi pot îmbunătăţi poziţia din clasament doar dacă bat Oradea la cel puţin 9 puncte diferenţă.

Celelalte partide ale rundei sunt: Poli Iaşi - BC Mureş, U BT Cluj - BC Timişoara (astăzi, ora 17.15, Digi Sport), BCM U Piteşti - Timba Timişoara şi Phoenix Galaţi - SCM U Craiova. Jocul Dinamo Bucureşti - CSU Sibiu 50-113 s-a disputat în devans.

 

CLASAMENT

 

1. CSU Sibiu         18/4   40 p

2. U BT Cluj          17/4   38 p

3. BC Timişoara    15/6   36 p

4. CSM CSU Oradea      15/6   36 p

5. Steaua Bucureşti          14/7   35 p

6. BCM U Piteşti   12/9   33 p

----------------------------------------------------

7. SCM U Craiova 10/11 31 p

8. Phoenix Galaţi   10/11 31 p

9. Timba Timişoara         6/15   27 p

10. BC Mureş        6/15   27 p

11. Politehnica Iaşi 3/18   24 p

12. Dinamo Bucureşti      1/21   23 p