Echipele de pe primele locuri în ultima miniediţie a Ligii a V-a, Seria I, stau bine şi în topul disciplinei şi chiar al golgeterilor, conform unei statistici întocmite de Gheorghe Rusu, responsabilul cu eşalonul cinci la AJF Bihor.

Slovan şi Suplac au promovat

Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul seriei I a fost suspendat definitiv după cele 11 etape din tur. Au fost declarate promovate primele două clasate, Slovan Valea Cerului - 33 de puncte şi Voinţa Suplac - 26 puncte, în timp ce a treia clasată, Cetatea Biharia - 19 puncte, ar putea disputa baraj de promovare cu o echipă din seria a II-a care îndeplineşte condiţiile de participare, dacă ACS CAO 1910 va accede în Liga a III-a. Interesant este că promovatele din această serie îşi desfăşoară partidele de pe teren propriu pe acelaşi teren, din Suplacu de Barcău.

Alin Kovacs e golgeter

Pe primele locuri în topul golgeterilor se află: 1. Alin Kovacs (Voința Suplac) – 13 goluri, 2. Ionuț Coste (Inter Aștileu) – 11 goluri, 3. Vlad Negruțiu (ACS CAO 1910 Oradea II) și Cristian Butuc (Locadin Țețchea), ambii cu câte 9 goluri.

Cele mai multe goluri marcate într-un joc le-a reuşit Daniel Cadar (Voința Suplac), în etapa a II-a, și Ionuț Coste (Inter Aștileu), în etapa a VIII-a, fiecare cu 4 goluri. Echipa cu cei mai mulți marcatori a fost Slovan Valea Cerului – 13 jucători, lidera fiind şi cea mai prolifică (45 de goluri înscrise) şi formaţia cu defensiva cea mai bună, doar 3 goluri primite, Formațiile cu cei mai puțini marcatori, Inter Aștileu și Progresul Sâniob, cu câte 6.

La debut s-a marcat cel mai mult

În cele 66 de jocuri s-au înscris 292 de goluri, rezultând o medie de 4,42 pe partidă. Gazdele şi oaspeţii şi-au împărţit victoriile, câte 26 fiecare, iar 14 jocuri s-au încheiat nedecis. Cel mai mult s-a marcat în prima etapă - 33 de goluri în şase partide, iar cel mai puţin, în runda a treia, doar 12 goluri.

Cetatea Biharia, prima la „Fair-Play”

Trofeul „Fair-Play” a revenit echipei Cetatea Biharia, cu media 8,40, urmată de ACS CAO II, cu 8,28 şi Slovan Valea Cerului, cu 8,24.

În cele 11 etape s-au acordat 203 cartonaşe galbene, în medie 3,07 pe joc, şi 14 cartonaşe roşii: cinci direct pentru abateri grave, opt pentru cumul de cartonaşe galbene în decursul aceluiaşi joc şi unul pentru oprirea unei faze iminente de gol. Şase jucători au fost suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Echipele cu cele mai puţine avertismente au fost Cetatea Biharia şi AS Vadu Crişului - 9.