Constuctorul viitoarei Săli Polivalente din Oradea a făcut publice, în urmă cu câteva zile, datele cu privire la stadiul lucrărilor. Viitoarea arenă este construită în proporție de 45%.

Amplasată în perimetrul fostei Piețe „Ocska”, viitoarea Sală Polivalentă crește, conform unei vorbe populare, văzând cu ochii. Valoarea totală a investiției se va ridica undeva în jurul sumei de 60 milioane de lei. Finanțarea este asigurată de către Compania Națională de Investiții (cea mai mare parte) și Primăria Oradea. Capacitatea totală a edificiului va fi de 5.000 de locuri, dintre care 3.600 pe gradene fixe și 1.400 pe gradene retractabile. „Una dintre peluze va fi aproape în întregime retractabilă. Acest lucru se datorează faptului că, pe locul acestei tribune se vor putea amenaja scene pentru spectacole. Totodată, tribuna retractabilă va permite accesul utilajelor de mare tonaj să pătrundă în incintă, economisindu-se timp și bani cu partea de amenajare a locației pentru diferite evenimente. Sala va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei). În noua sală se vor putea organiza evenimente internaționale de anvergură, inclusiv cu titlu de Campionat European. Pe lângă competiții sportive, aici se vor putea organiza și evenimente de alt profil, precum concerte, spectacole și așa mai departe”, sunt cele mai importante detalii oferite de site-ul oficial al clubului orădean.

 

Până în prezent, conform Construții Erbașu, au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje, iar în prezent, stadiul lucrărilor este următorul:

- structura de beton – sala mare – planșeu parter: 100%
- planșeu etaj 1:100%; planșeu etaj 2: 100%
- sala de antrenament: s-au turnat grinzile peste parter și etajul 1
- gradene prefabricate tribună: realizate și montate în proporție de 100%
- șarpanta metalică: s-a livrat parțial confecția metalică în șantier
- în perioada următoare va începe preasamblarea formelor metalice și ulterior, montajul lor
- arhitectura: închideri perimetrale zidărie parter: 100%; etaj 1: 100%, etaj 2: 95%
- compartimentări interioare gips carton parter: 100%; etaj 1: 60%
- instalații: instalațiile termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice parter: 100%