Chiar dacă a arătat sensibil mai bine decât în manşa tur disputată la Oradea, campioana României s-a văzut învinsă din nou de formaţia germană, s.Oliver Wurzburg. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a 4-a din Grupa A a FIBA Europe Cup, nemţii s-au impus cu scorul de 91-82 (6-15, 27-26, 28-18, 30-23) limitând drastic şansele de calificare ale formaţiei orădene.

Victoriile cu Sakarya BSB şi CSU Sibiu au arătat că Oradea se află pe un trend ascendent în ceea ce priveşte forma sportivă. Această stare de fapt oferea un argument important celor care credeau că roş-albaştrii puteau obţine o victorie în Germania. N-a fost să fie deoarece campionii României au evoluat perfect doar în prima secvenţă a partidei. În acest interval de timp, CSM CSU a încasat doar 6 puncte, nivelul atins în defensivă aflându-se la cote optime. Din păcate, aşa cum a declarat Cristian Achim în conferinţa de presă de după meci, relaxarea cu care au intrat nemţii în joc nu a fost taxată mai sever de către leii roşii. Cele 15 puncte înscrise s-au dovedit a fi prea puţine până la final, gazdele reuşind să întoarcă rezultatul. Dacă în primele 10 minute apărarea bihoreană a funcţionat perfect încasând doar 6 puncte, cele 85 primite în următoarele 30 de minute nu lasă loc de comentarii. Kristopher Richard a marcat din nou peste 20 de puncte (24) demonstrând încă odată că este de departe cel mai valoros baschetbalist din lotul orădenilor. Totuşi trebuie menţionat următorul aspect: gazdele au beneficiat de 22 de aruncări libere faţă de doar 6 câte au primit orădenii în condiţiile în care nivelul de intensitate în apărare a fost aproximativ acelaşi sub ambele panouri. Un alt aspect care a făcut diferenţa a fost procentajul de 50% reuşit de nemţi la aruncările de la distanţă, armă pe care roş-albaştrii nu au reuşit să o combată.

Şi-au limitat drastic şansele de calificare

Aşadar Oradea a ajuns la un bilanţ de trei înfrângeri şi o victorie care îi lasă doar şanse teoretice de calificare în următoarea fază a competiţiei. În celălalt meci al grupei, olandezii de la ZZ Leiden au învins 99-97 pe turcii de la Sakarya. Clasamentul este condus de s.Oliver Wurzburg cu 7 puncte, aceasta fiind urmată în ordine de ZZ Leiden (7 puncte), CSM CSU Oradea (5 puncte) şi Sakarya BSB (5 puncte). Bihorenii vor disputa următoarea partidă în cadrul acestei competiţii, miercuri, 14 noiembrie, de la ora 19.00, atunci când în Arena „Antonio Alexe va veni ZZ Leiden.

CSM CSU Oradea: Richard 24 puncte (4×3p), Valeika 14, Ginyard 13 (3×3p), Pasalic 11 (3×3p), Gavrilă 8, Denison 5, Kariniauskas 4, Watson 3 (1×3p). Antrenor: Cristian Achim.

Cu U BT Cluj-Napoca, duminică de la ora 20.15

Probabil cel mai puternic duel al momentului din campionatul românesc îşi va derula un nou episod duminică seara, în Arena „Antonio Alexe”. Adversara roş-albaştrilor va fi nimeni alta decât U BT Cluj-Napoca, echipa cea mai potentă din punct de vedere financiar din întrecerea internă. Bugetul acestei formaţii face ca lotul de jucători să fie alcătuit din baschetbalişti de o certă valoare. O dovadă în acest sens este poziţia din clasament unde clujenii ocupă primul loc după cinci jocuri disputate în care au pierdut o singură dată şi au obţinut patru victorii. Bihorenii au de luat o revanşă după ce formaţia pregătită de Mihai Silvăşan şi-a adjudecat primul duel al sezonului, Supercupa României, chiar în Arena „Antonio Alexe”. Va fi un meci extrem de dificil în condiţiile în care echipa de pe Someş a arătat o formă deosebită în ultimul joc de campionat pe care l-au câştigat categoric 95-68 în faţa lui SCM U Craiova, formaţie care a învins Oradea în actualul sezon. Dar cum în sport totul este posibil, este de aşteptat ca meciul să se joace până în ultima secundă.