Selecţionata României de baschet masculin, cu doi componenţi ai CSM CSU Oradea printre jucătorii de bază, a câştigat şi cel de-al patrulea joc din precalificări, 77-74, în deplasare, cu selecţionata Slovaciei. În urma celor 4 succese din tot atâtea posibile tricolorii au avansat în calificările EuroBasket 2021 care vor debuta în luna februarie.

În ciuda faptului că îi era suficient şi un eşec la cel mult 17 puncte, selecţionata condusă de Tudor Costescu s-a impus şi la Bratislava prin coşul decisiv marcat de Giordan Watson, conducătorul de joc al CSM CSU Oradea. Astfel americanul cu cetăţenie română a contribuit din nou major la victoria tricolorilor, el având următoarele cifre: 11 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții în 31 de minute de joc. Celălalt component al CSM CSU Oradea, căpitanul primei reprezentative a României, Bobe Nicolescu, a totalizat 4 puncte și 2 recuperări în 20 minute de joc. România a avut 4-0 în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. Tricolorii au repurtat două victorii atât cu Slovacia (85-68 în tur), cât și cu Cipru (85-70 și 89-63). Așadar, compatrioții noștri au terminat grupa pe primul loc. „Watson a bifat opt apariții și a avut medii statistice de 14 puncte, 4.9 pase decisive și 2.3 recuperări în 30 minute pe meci. Component al reprezentativei României din calitate de naturalizat, Giordan a avut procentaje de 38% la două puncte, 43% la trei puncte, respectiv 85% la linia de pedeapsă. Nicolescu a jucat în șapte partide din precalificări. El a absentat tocmai la meciul naționalei disputat la Arena Antonio Alexe, cu Kosovo, fiind accidentat. Bobe a avut medii statistice de 9.4 puncte, 2.9 recuperări, 1.4 intercepții și 0.6 pase decisive în aproape 24 minute pe meci. El a avut procentaje de 55% la două puncte, 35% la trei puncte și 100% la linia de pedeapsă”, menţionează site-ul oficial al clubului orădean. Watson şi Nicolescu vor beneficia de câteva zile libere, iar de luni vor reveni sub comanda lui Cristian Achim la echipa de club.

România: Emanuel Căţe 8 puncte, Bobe Nicolescu 4, Alex Olah 8, Lucas Tohătan 9, Giordan Watson 11, Mirel Dragoste 9, Tudor Gheorghe 1, Iulian Orbeanu, Radu Paliciuc 13 şi Bogdan Popa 14. Selecţioner: Tudor Costescu.