Baschetbalistele pregătite de Veres Attila dispută sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureş, ultimul joc din sezonul regulat al Grupei Vest din Liga Naţională. Fără nicio victorie după 9 etape, CSU Rookies încearcă să obţină primul succes în faţa lui Sirius, penultima clasată.

Prins complet nepregătit la startul sezonului din cauza schimbării de ultim moment a sistemului competiţional, clubul orădean n-a reuşit să redreseze situaţia pe parcursul campionatului. Pentru a avea o participare onorabilă în campionat, conducerea clubului a transferat trei baschetbaliste străine. Cum aceste mutări au fost făcute pe ultima sută de metri, valoarea acestora era incertă dar s-a sperat într-un deznodământ fericit. Credinţa diriguitorilor era că aceste jucătoare, aduse fără a se plăti o sumă de transfer să ia Oradea drept trambulină pentru relansarea carierei lor. Din nefericire, mutările n-au adus acel plus de valoare aşteptat astfel că deja s-a şi renunţat la una dintre ele, americanca Allison Zalin. Rezultatele înregistrate au fost complet sub aşteptări.

De la +11 la -18 bîn meciul tur

Ultimul joc, cel care se va desfăşura sâmbătă, reprezintă, şi la propriu şi la figurat, ultima raza de speranţă, una foarte mică totuşi, la obţinerea primei victorii. Sirius Târgu Mureş a bifat la rândul ei înfrângeri în 8 din cele 9 partide disputate. Singurul succes obţinut a venit tocmai în dauna lui CSU Rookies Oradea, chiar în sala de sport de la Universitate. Atunci mureşencele s-au impus 64-46 la capătul unei partide în care bihorencele s-au aflat la conducere până în minutul 24 perioadă în care au avut şi un avantaj de 11 puncte. Ceva inexplicabil s-a produs în acea parte a meciului, fetele pregătite de Attila Veres având o cădere abruptă din care nu şi-au mai revenit. Cea mai valoroasă baschetbalistă din tabăra lui Sirius este Brittney Dunbar, numărul unu la puncte marcate (10,6), recuperări (8,2) şi pase decisive (4). Cu aceste date ale problemei, CSU Rookies nu poate emite decât pretenţii teoretice la victorie în partida de la Târgu Mureş.

Sirius, foarte aproape de o mare surpriză

În ultimele jocuri de campionat ambele echipe au fost învinse, dar au pierdut într-o manieră diferită. Dacă CSU Rookies a suferit o nouă umilinţă, 78-27 în deplasare, cu Baschet Arad, Sirius a fost foarte aproape să producă surpriza campionatului pierzând la doar trei puncte diferenţă (60-57) în deplasare cu liderul CSM Satu Mare după ce, cu 3 minute înainte de final, se afla la conducere, 55-53. Aşadar alte premise care nu sunt deloc în favoarea orădencelor, dar cum în sport orice este posibil să sperăm că deznodământul nu va fi acelaşi ca în precedentele partide.

Podiumul şi jocurile ultimei etape

Tot sâmbătă se vor desfăşura şi celelate jocuri ale ultimei etape din Grupa Vest: Baschet Arad – KSE Târgu Secuiesc şi U Cluj – CSM Satu Mare. Podiumul seriei arată astfel după 9 etape: 1. CSM Satu Mare – 17 puncte, 2. Baschet Arad – 16 puncte şi 3. U Cluj – 15 puncte.