Românca Simona Halep a făcut o demonstraţie de forţă în fața Garbinei Muguruza și a reușit să se califice în cea de-a treia finală de Mare Slam de la Roland Garros. Halep s-a impus cu 6-1, 6-4 și a reușit, totdată, să-și mențină poziția de lider în ierarhia WTA.

Este cea de-a treia finală de la Roland Garros pe care Simona Halep o joacă, după cele din 2014 și 2017, pierdute cu Maria Sharapova, respectiv Jelena Ostapenko. Simona Halep reușește a doua finală consecutivă de Grand Slam, după cea de la Australian Open, pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki.

Liderul mondial a început entuziasmant partida și a lovit agresiv încă din primele schimburi ale meciului. Halep a stat excelent în teren, a fost ofensivă, tactică care a luat-o prin suprindere pe Muguruza, care dominase autoritar fiecare partidă de până acum de la Paris. Simona s-a distanțat rapid la 5-0, a fost la un pas să se impună la 0, dar și-a adjudeat în cele din urmă la 1.

Muguruza a început mult mai bine setul secund și a reușit să facă rapid break. Jucătoarea iberică a condus cu 3-1 și 4-2, dar Simona s-a reabilitat la timp, a făcut uitate game-urile mai slabe de la început de set secund și a egalat la 4. Game-ul 9 al setului secund a fost unul dramatic, fiecare având şansa să-l câştige. Până la urmă, Simona, care a salvat 3 mingi de break ale adversarei, s-a dovedit mai incisivă şi mai precisă în lovituri.

Muguruza nu a putut face față presiunii de la 4-5 și și-a pierdut serviciul (4-6), astfel că Halep va disputa sâmbătă, la ora 16.00 (Eurosport şi PRO TV), finala împotriva câştigătoarei dintre Madison Keys şi Sloane Stephens, duel încheiat după terminarea ediţiei. "Știam că trebuie să fiu agresivă, să joc rapid, totul a decurs excelent pentru mine. Am fost tare pe picioare și pe plan mental. Loviturile mele au fost puternice. Am avut mare încredere după primul set, pur și simplu n-am renunțat și m-am luptat pentru fiecare punct. De asta am terminat meciul în două seturi. E o mare oportunitate pentru mine să joc din nou o finală. Vreau să mă bucur de finală, să dau tot ce am și apoi voi vedea ce se întâmplă", a comentat Simona la finalul jocului.