Echipa de volei feminin se califică în faza următoare a Campionatului Național al Diviziei A2 după două victorii în playoff obținute în urma unor prestații solide și convingătoare. Bihorencele conduceau cu 1-0 după succesul obţinut pe teren propriu și mai aveau nevoie de o victorie pentru a se califica în etapa următoare pe care de altfel au obţinut-o în minimum de seturi, la 19, la 18 şi la 20.

Motivate și determinate să încheie conturile cat mai rapid, voleibalistele au avut o evoluție remarcabilă și nu au oferit echipei gazdă speranța unui joc decisiv. Astfel, după câteva faze de tatonare și acomodare, în cocheta sală din Craiova, după ce doljencele au condus cu 8-7, oaspetele au pus stăpânire pe joc și au trecut la conducere. Antrenorul echipei craiovene a solicitat cei doi timpi de odihnă la scorul de 10-7 și 17-9, însă nimic nu le-a putut opri pe vizitatoare să câștige primul set cu scorul de 25-19. Setul al doilea a avut o desfășurare similară celui dintâi, echipa orădeană având mereu un avans de 3 sau 4 puncte, și a fost adjudecat cu scorul de 25-18. În setul al treilea, echipa gazdă a încercat din răsputeri să întoarcă soarta jocului, oltencele revenind de la 15-18 și apropiindu-se la un singur punct. Cu o eficiență foarte bună la serviciu și în atac, orădencele s-au desprins decisiv după 22-20 și au câștigat partida în minim de seturi, ultimul fiind încheiat cu scorul de 25-20. „Mă bucur că am reușit să obținem calificarea și să câștigăm meciul doi în deplasare, chiar pe terenul adversarelor. Este meritul întregii echipe. Felicitări tuturor jucătoarelor care au reușit, încă o dată, să termine sezonul regulat pe podium și să se califice mai departe”, a declarat Mariana Szabo-Alexi, antrenoarea orădencelor.

„Sper să se găsească soluţii”

La rândul ei, Iuliana Fîcă şi-a exprimat bucuria pentru performanţa reuşită făcând în acelaşi timp un apel pentru susţinerea financiară a echipei în vederea promovării pe prima secenă a voleiului feminin românesc. „Am reușit o serie de rezultate foarte bune în sezonul trecut, iar anul acesta, cu 10 echipe în serie, nu a fost ușor să ne menținem pe primele locuri. Sunt mândră că împreună cu colegele mele și colectivul tehnic am rămas pe baricade și am strâns rândurile în momentele dificile. Acum ne bucurăm de ceea ce am realizat. Stiu că putem mai mult şi sper să se găsească soluții în vederea finanțării voleiului la nivel de prima ligă”, a spus, la rândul ei, căpitanul echipei care anul trecut reuşea promovarea alături de colegele sale dar care, din motive financiare, nu a putut să participe în capionatul primei divizii.

Celelalte rezultate:

CSM Sighetu Marmației  - CSM Târgu Mureș 0 - 3

Politehnica Timișoara - FC Argeș 0 - 3

CSM Lugoj - CSM Sibiu 3 - 1

În urma acestor rezultate se cunosc cele 4 echipe calificate în faza următoare:

CSM Târgu Mureș, FC Argeș, CSU Oradea și CSM Lugoj. Acestea vor participa la un turneu care va avea loc în perioada 5-7 aprilie într-una din locațiile stabilite în urma licitației de organizare, primele două clasate urmând a promova în Divizia A1.

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu Fîcă Maria, Pașca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Blaj Giulia, Bikfalvi Alexandra, Rizea Antonia, Moldovan Miruna. Antrenor: Szabo-Alexi Mariana.