Manşa retur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României la baschet masculin, dintre Craiova şi Oradea, se dispută astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport 4) în Sala Polivalentă din Bănie. CSM CSU, liderul Ligii Naţionale, porneşte cu prima şansă după ce şi-a adjudecat partida tur cu scorul de 83-72.

Prestaţiile celor două formaţii din actualul sezon competiţional anunţă un nou joc deschis în Sala Polivalentă din Craiova. Cu baschetbalişti precum Pratt, Gudul, Laser sau Troupe, Craiova pare a fi în revenire de formă dacă-i privim ultimele rezultate. Victoria 92-88 acasă cu Dinamo Bucureşti nu surprinde neapărat, spre deosebire de succesul total neaşteptat 94-88 în deplasare cu U BT Cluj-Napoca. Se poate observa că în ambele succese oltenii au marcat peste 90 de puncte ceea ce vorbeşte despre forţa ofensivă a echipei din Bănie. În ciuda acestor aspecte, Oradea a demonstrat, mai ales în campionat, că este o forţă a Ligii Naţionale. Calitatea unor baschetbalişti precum Richard, Watson, Broussard sau Zekovic, precum şi omogenitatea fac ca formaţia din oraşul de pe Crişul Repede să fie cotată cu şanse importante la cucerirea unui nou titlu de campioană. Două dintre ultimele 4 victorii au fost obţinute de orădeni la cel puţin 36 de puncte, iar asta vorbeşte despre nivelul la care se află echipa pregătită de Cristian Achim. Elevii lui Aleksandar Todorov au simţit pe pielea lor forţa pe care o poate dezvolta formaţia orădeană. În manşa tur a acestui sfert de finală, alb-albaştrii şi-au creat o diferenţă maximă de 19 puncte care pe final a fost spulberată de către ardeleni după un incredibil parţial de 20-0. Un alt argument în favoarea bihorenilor sunt duelurile directe unde Richard şi compania sunt superiori având 26 de victorii dintre care ultimele 5 fiind consecutive. La capitolul baschetbalişti autohtoni, Cristi Achim l-a pierdut din nou pe Bobe Nicolescu din cauza unei accidentări, astfel că rolul principal îi va reveni lui Tudor Fometescu. Creşterea evidentă de formă a acestuia, venită probabil datorită faptului că a primit mai mult timp de joc, ne determină să credem că îi va fi superior lui Dragoş Diculescu, omologul său din tabăra adversă.

 

„Un meci complicat”

Cristian Achim a fost rezervat în declaraţii în ceea ce priveşte calificarea în semifinale, fiind de părere că moralul craiovenilor după victoria cu U BT, precum şi sprijinul suporterilor vor fi argumente puternice pentru cei care consideră că accederea în Final Four nu este încă jucată. „Ne așteaptă un meci foarte important, la Craiova, unde jucăm calificarea în Final Four-ul Cupei României. Întâlnim o echipă foarte bună. Știam că este o echipă foarte periculoasă, iar după victoria de la Cluj-Napoca va veni pe fondul unei încrederi fantastice. Îmi amintesc că în sezonul trecut, tot în sferturile de finală ale Cupei, după ce a pierdut la 15 puncte diferență în tur, a avut șansa calificării la ultima aruncare din retur. Va fi un meci complicat și pe care va trebui să-l tratăm cu mare atenție, altfel vom avea probleme mari”, a declarat antrenorul formaţiei bihorene.