Sezonul de primăvară din Liga a IV-a va începe cu două echipe mai puţin. Pe lângă retragerea Viitorului Borş, anunţată la începutul anului, o altă echipă, Lotus II Băile Felix, a decis să abandoneze competiţia.

Opt echipe în play-off şi 11 în play-out

Retragerea are la bază lipsa unui efectiv suficient de jucători pentru partea a doua a întrecerii. Clasată pe locul 7 în sezonul regulat al Seriei I, Lotus II ar fi trebuit să evolueze în play-out, în care au rămas acum doar cinci echipe: Foresta Tileagd, Unirea Valea lui Mihai, Luceafărul Oradea, CS Vadu Crişului şi Slovan Valea Cerului.

În seria a II-a vor juca şase echipe în play-out, Crişul Sântandrei, Universitatea Oradea, Victoria Avram Iancu, Izvorul Cociuba Mare, Unirea Roşia, Viitorul Dobreşti.

Dacă echipele (8) din play-off vor începe competiţia în 11 martie, cele din play-out vor susţine primele meciuri oficiale din 2023 în 25 martie.

Continuă implementarea sistemului Football Connect

În ultima şedinţă, Comitetului de Urgenţă al AJF Bihor  format din Radu Bitea, Constantin Sabău şi Valentin Vesa a luat act de de hotărârea Comitetului Executiv al FRF privind implementarea sistemului Football Connect (obligativitatea AJF-urilor de a introduce în sistem minim 15 jucători de seniori şi 15 jucători juniori pentru fiecare club) şi a decis ca fiecare membru afiliat participant în competiţiile organizate de AJF Bihor să comunice un reprezentant (nume, număr de telefon, adresă de email) care se va ocupa de introducerea jucătorilor. Termen de comunicare este 5 martie 2023 prin email pe adresa ajfbihor@yahoo.com. Totodată s-a stabilit o taxă de 25 lei/operaţiune pentru cluburile care din diverse motive nu vor putea să-şi introducă jucătorii în sistem.