Timp de trei zile, la Baza Tineretului din Oradea, a avut loc turneul final al Campionatului Naţional al Firmelor şi Instituţiilor Publice. Dintre cele 39 de participante s-a detaşat Coriolan Bacău, finalista ediţiei precedente, care de această dată a reuşit să câştige trofeul.

 

 În ultimul act, băcăuanii au dispus cu 3-1 de Netrom Craiova. Componenţa echipei campioane: Totin - Panainte, Cîmpanu, Poancă, Doboș, Ciobanu, Pușcașu, Ilcu, Ghioc, Gheorghe. Antrenor: Bogdan Ilcu.

Locul 3 a revenit celor de la Pirelli Craiova, după 4-1 cu Yazaki Arad. Primele patru clasate au fost premiate cu trofee, medalii și diplome, iar Gemina Cluj a primit trofeul fair-play. Au fost acordate și premii individuale, celui mai bun portar – Andrei Urdiniceanu (Netrom Craiova) şi celui mai bun jucător, Marius Doboș (37 de ani, Coriolan Bacău), fost component al FCM Bacău și FC Vaslui.

La turneul final au fost prezente şi nouă echipe orădene, Celestica, Dedeman, Faist Mekatronic, Madrugada, Plexus, Sport Pen, Termoficare, Temad, Presa sportivă, ultima având statut de invitată şi cu drept de participare doar în faza grupelor.  

Cel mai lung parcurs l-au avut Plexus și Dedeman, ajunse până în sferturile de finală, unde au fost eliminate greu de către Pirelli Craiova (0-2) şi Yazaki Arad (3-4).

Festivitatea de premiere a fost efectuată de Ioan Onicaș, președintele Federației de Minifotbal din România, Spiridon Baltsavias, președinte AEK Oradea, și Dan Cojocaru, director tehnic al loturilor naționale de minifotbal.

„Prima competiţie naţională de minifotbal organizată de noi a fost una reuşită. Am avut 86 de meciuri în care au fost angrenaţi peste 600 de jucători, aceasta fiind o bună ocazie şi pentru echipele bihorene să vadă nivelul unui turneu final. Ne gândim deja la următorul campionat, noi având la ora actuală un număr de echipe angrenate la Baza Tineretului care ne plasează pe locul 2, după Timişoara, la nivel naţional. Intenţionăm să organizăm şi un campionat de old-boys, în care să participe jucători cu vârsta de peste 35 de ani. Noul sezon de minifotbal va debuta în jurul datei de 10 septembrie, echipele doritoare putând deja să se înscrie”, a afirmat Spiridon Baltsavias.

"Campionatul firmelor face parte din proiectul FMR de a extinde numărul de competiţii. Ne-am gândit să oferim şi angajaţilor posibilitatea să joace într-o competiţie organizată, un turneu care câştigă tot mai mult teren de la un an la altul. Oradea s-a achitat cu brio de misiunea avută şi a intrat în circuitul organizării turneelor naţionale, iar un mare avantaj este că avem aici şase terenuri. De asemenea ne bucurăm de sprijinul domnului Spiridon Baltsavias, care ne-a ajutat în trecut şi cu cantonamente ale echipei naţionale. Ne bucurăm că există aici spiritul minifotbalului şi că am descoperit jucători care pot intra în vederile loturilor naţionale”, a comentat Ioan Onicaş, preşedintele FMR.