Campioana mondială la minifotbal susține în acest sfârșit de săptămână două meciuri amicale la Oradea. România întâlnește Ungaria, medaliata cu bronz la ultimul Mondial, sâmbătă, de la ora 19.00, la Baza Tineretului, și duminică dimineață, de la ora 11.00, la Baza AEK, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Cele două formații au fost adversare în semifinalele Campionatului Mondial de anul trecut, fază în care România s-a impus cu 3-0. Selecționerul Virgil Bejenaru a convocat un lot de 17 jucători, în care nu se află bihoreanul Marius Balogh, golgheterul Campionatului Mondial și cel care a dat tonul revenirii tricolorilor în finala cu Kazahstan. În schimb, ceilalți doi bihoreni, campioni mondiali, Andrei Ferik și Andrei Șumălan, de la Bad Boys Oradea, liderul Ligi I din Campionatul Județean fac parte din lot.

Componența selecționatei României: Daniel Constantinescu (Tazmannschaft București), Dragoș Nițu (Sam Vig CCM Bistrița), Ionuț Neacșa (Nova Vita Târgu Mureș) - portari; Mircea Popa (Extratereștrii Bistrița), Mircea Ungur (Nova Vita), Gabriel Dumitrașcu (Chedra Tax Ploiești), Raul Dumitrovici (Sam Vig), Ciprian Timiș (RAAL Bistrița), Vasile Pop (Sam Vig), Saron Chirică (Old Boys București), Alexandru Nechita (Luxury& Maria și Ion București), Andrei Ferik (Bad Boys Oradea), Viorel Șaim, Iulian Sîplăcan (ambii Nova Vita), Marius Ionescu, Sorin Acatrinei (ambii Sam Vig), Andrei Șumălan (Bad Boys). Staff-ul tehnic: Virgil Bejenaru - antrenor, Laszlo Klein - antrenor secund, Dan Cojocaru - manager general, Cristian Lupu - director tehnic.

Zece dintre jucători s-au regăsit și în echipa de la turneul final din Emiratele Arabe Unite, iar șase sunt debutanți (Nechita, Sîplăcan, Ionescu, Acatrinei, Dumitrovici, Timiș).

România se pregătește pentru EMF Euro 2024, programat în perioada 1-9 iunie, la Sarajevo. Până atunci, echipa națională va mai participa la un puternic stagiu de pregătire, EMF Nations Games, între 30 aprilie - 1 Mai, la Podgorica, în Muntenegru. România este medaliată cu argint la ultimele două ediții de Campionat European, în 2018 și 2022, iar ultimul titlu european din cele 6 din palmares a fost obținut în 2015, în Croația.

„Este prima apariție a naționalei României după câștigarea Campionatului Mondial și ne bucurăm că vine la Oradea. Regretăm faptul că în lot nu se regăsește și Marius Balogh, un jucător emblematic al naționalei, dar este decizia lui și o respectăm. Sperăm să vină cât mai multă lume la cele două meciuri și România să obțină rezultatele dorite cu susținerea publicului bihorean”, a afirmat Spiros Baltsavias, președintele Asociației Județene de Minifotbal Bihor.