Câte un hatrick a reușit fiecare dintre cei doi golgheteri ai echipelor angrenate în duelul contând pentru etapa a 21-a din Liga a II-a. Deși s-au aflat la conducere în trei rânduri, „luceferii” s-au văzut egalați în prelungirile partidei pierzând totuși nemeritat două puncte.

Start de meci fulminant cu două goluri marcate în primele două minute. Bihorenii au deschis scorul prin Vlad Rusu care a finalizat cu un șut la colțul lung la capătul unei pătrunderi în careu, acțiune în care l-a depășit pe Apro. Egalarea a survenit imediat, celălalt golgheter, Ndiaye Mediop, având o incursiune asemănătoare în careul oaspeților. S-a continuat într-o notă de dominare a Luceafărului care pe lângă că a controlat jocul, a și fost periculoasă în câteva rânduri: Codoban în minutul 6, șut puțin pe lângă poartă dintr-o lovitură de la 30 de metri și Iulian Cuc în minutul 8 când i-a dat mari emoții lui Munteanu dintr-o lovitură liberă de la 26 de metri. În minutul 24 avea să se facă 2-1 pentru orădeni atunci când același Vlad Rusu a înscris din careu după ce și-a depășit un adversar. Ripensia a avut din nou o replică rapidă reușind egalarea după doar 5 minute. Același Mediop a înscris din nou finalizând o centrare în fața porții trimisă de Călin Toma de pe partea stângă. Până la pauză Codoban și Alin Mutu au mai fost aproape de a înscrie.

Blestemul prelungirilor

Partea secundă a debutat cum nu se putea mai prost. Mediop și-a completat hatrick-ul după ce a finalizat un contraatac rapid al gazdelor (4-3). La acest scor, Cristi Dulca a realizat că nu mai are nimic de pierdut și a trecut la mutări ofensive înlocuindu-i pe Ban cu Rocha și pe Codoban cu Antohi. Efectele au apărut în minutul 70 când vizitatorii au obținut o lovitură de pedeapsă. Marius Toma l-a faultat în careu pe Vlad Rusu care a finalizat spectaculos penalty-ul trimițând sub transversală. Cu Nicolae Sarcină, patronul de facto, și Lucia Vladimirescu, președintele clubului, în tribună, „luceferii” s-au instalat în terenul advers forțând victoria. Golul de 4-3 pentru oaspeți a fost marcat de Răzvan Trif cu o super-execuție de la 35 de metri după o respingere a bănățenilor. Lovitura de grație a venit în prelungirile partidei (90+2) atunci când Darius Neamțu a egalat cu un șut din voleu. Aceeași meteahnă, finalurile de meci dar cu toate acestea bihorenii încheie sezonul de toamnă pe loc neretrogradabil (14).

Au marcat: Mediop 2, 29, 48, Neamţu 90+2 / V. Rusu 1, 24, 71, ultimul din penalty, R. Trif 82

Ripensia: D. Munteanu - Ad. Popa (cpt.), Stoi (86 A. Dumiter), M. Toma, C. Toma, Apro - Ad. Ungureanu, Zaluschi (75 Mânecan), Laur. Tudor, Bobină (89 Neamţu) - Mediop.

Antrenor: Radu Suciu.

Luceafărul: Goia - Balea, A. Mut, Tînc, R. Trif - Cuc (46 C. Roşu), Ţegle - Al. Dulca, Codoban (cpt.) (67 Antohi), Ban (58 Bruno Rocha) - Vl. Rusu.

Antrenor: Cristian Dulca.