Aflați într-un stadiu diferit din punct de vedere al pregătirii dar și cu o evidentă diferență din punct de vedere al valorii, orădenii de la CAO au pierdut categoric primul joc de verificare din perioada precompetițională.

 

În ciuda faptului că antrenorul Ripensiei a odihnit mai mulți dintre jucătorii de bază pentru amicalul pe care avea să îl dispute sâmbătă, cu echipa Șoimii Lipova, CA Oradea nu a reușit să se ridice la nivelul adversarului decât într-o oarecare măsură pe parcursul primei reprize care s-a terminat cu scorul de 1-0 în favoarea echipei gazdă. Scorul a fost deschis de către Nemanja Sokovic, în minutul 30, după o centrare venită de la Gladun. Ion Vasluian a făcut 2-0 în minutul 63, iar în minutul 72 același Sokovic a făcut 3-0 pentru bănățenii care activează la nivelul Ligii a II-a fructificând o pasă primită de la Ene. Scorul final al partidei (4-0) a fost stabilit de Vasluian, în minutul 79, la finele unei combinații cu Morariu. „Cred eu că a fost o partidă reușită de verificare pentru noi. Am împărțit lotul în două. O parte dintre băieți au jucat astăzi (vineri – n.r.), ceilalți vor juca mâine (sâmbătă – n.r.) cu Șoimii Lipova”, a spus Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei Timișoara, conform site-ului liga2.propsort.ro.

 

„Primul joc după șapte antrenamente”

În schimb, antrenorul oaspeților a recunoscut superioritatea adversarului și s-a arătat mulțumit că a avut prilejul să se dueleze cu o echipă de liga a II-a în ciuda faptului că elevii săi veneau după 7 antrenamente și niciun joc de pregătire. „A fost primul joc după șapte antrenamente. Din punct de vedere al jocului, și normal că a fost mai mult o singură echipă pe teren ținând cont de forma în care se află și nivelul la care e Ripensia. Am venit cu încredere și plăcerea de a juca. Suntem în perioada de acumulare și suntem mulțumiți că am putut să jucăm cu o echipă de Liga 2”, a afirmat Florin Farcaș, antrenorul CA Oradea. Acesta și-a completat declarația cu o afirmație discutabilă în condițiile în care doi dintre tinerii de persepctivă ai echipei, Patrick Blăgea și Alin Panti, au plecat nemulțumiți fiind de statutul de eterne rezerve. „Noi avem obiectiv de formare și creștere a unei echipe tinere, competitive, pentru un proiect mai lung, așa că obiectivul nostru e de a da șansa cât mai multor copii de a fi angrenați și folosiți la Liga 3”, a mai afirmat Florin Farcaș.

Ripensia Timișoara: Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi, Morariu – Degău, Ene, Vasluian – Sokovic.Au mai intrat: Rogac, Brașoveanu, R. Ciurel. Antrenor: Cosmin Petruescu

CA Oradea: Bob-Copil, Mintaș, Letan, Ioviță- Gunie, Ardelean – Roșu, Lezeu, Chitaș – Gheorghiță. Au mai intrat: Barabas, Urbanowski, Stan, Alex Popa, Kovacs, Meșter, Săutiuț, Cherman, Marina, Cârjan, Chindlea și Porumb. Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.