Cea mai bine clasată echipă bihoreană din Seria 10 a Ligii a III-a a susținut ultima partidă de verificare înaintea reluării campionatului. A fost practic un galop de sănătate (scor 6-1 pentru CAO) în fața unui adversar care activează la nivelul ligii a 4-a și care se află într-o fază incipientă din puct de vedere al pregătirii fizice.

Ultimul joc amical din inter-sezon al alb-verzilor s-a desfășurat pe Terenul 2 al Stadionului „Iuliu Bodola”, pe o vreme însorită, dar destul de rece. Prima parte a meciului s-a jucat practic la o singură poartă și, chiar dacă i-au lipsit doi jcători importanți, Raul Ardelean și Constantin Roșu, CAO a arătat foarte bine din punct de vedere ofensiv marcând nu mai puțin de 4 goluri. Primul a fost opera lui Bogdan Mintaș, sărbătoritul zilei (28 de ani), cel care a punctat cu capul din 6 metri după o centrare venită de la Ioviță. Tânărul fundaș de bandă, pasator la primul gol, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 19 atunci când a finalizat cu un șut plasat, de la 16 metri, după un corner bătut de Codoban. În minutul 25 s-a făcut 3-0 după ce Hosu a îndeplinit o simplă formalitate trimițând balonul în plasă după o centrare perfectă venită de la Copil, de pe banda dreaptă a atacului orădean. În minutul 33, Blăgea putea face 4-0 dar șutul său de la peste 20 de metri a lovit bara. Hosu a făcut dubla în minutul 36 după o acțiune în stilu-i carcateristic, în viteză, pe partea stângă, lobându-l ușor pe portarul sătmărenilor ieșit în întâmpinare.

Ultimele două goluri, niște bijuterii

În repriza secundă „vulturii verzi” nu au mai forțat dar cu toate acestea au mai înscris de două ori. Primul a fost marcat de același Hosu, reușita fiind copia fidelă a golului 3. Ultimele două goluri ale partidei au fost și cele mai frumoase. Ioviță a făcut 6-0 pentru CAO în minutul 60 șutând din vole, la semi-înălțime, de la aproape 20 de metri de poartă ușor lateral-stânga, balonul intrând în plasă pe la colțul scurt. Trei minute mai târziu Cherman și Hosu au luat barele la țintă în aceeași fază. Golul de onoare al oaspeților a fost o bijuterie. Alin Gombar a trimis balonul, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri ușor lateral-dreapta, în vinclul porții apărate de nou-intratul Radu Bob. De menționat că ultimele 10 minute ale partidei, alb-verzii le-au jucat în 10 oameni după ce Victor Dobrescu, intrat recent pe teren, a fost nevoit să iasă din cauza unei accidentări.

Derby cu Minaur Baia Mare

Acestea au fost principalele momente ale ultimului joc de verificare pentru CAO Oradea (locul 3 în Seria 10 a Ligii a III-a) care sâmbătă, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, va susține primul meci oficial din acest an calendaristic, derby-ul etapei a 11-a, cu Minaur Baia Mare, a doua clasată.

În cele aproape două luni de pregătire, CAO a susținut 8 jocuri amicale care s-au încheiat cu următoarele rezultate: CAO – Foresta Tileagd 3–1, Viitorul Târgu Jiu – CAO 3–0, Luceafărul Oradea – CAO 1–4, CAO – Gloria Cermei 2–2, Crișul Chișineu-Criș – CAO 0–1, CAO – ACB Ineu 2–3, Șoimii Lipova – CAO 2–4 și CAO – Olimpia Satu Mare 6–1.

CAO Oradea: Verdeș (R. Bob 70′) – Cr. Copil, Mintaș (Al. Popa 70′), D. Stan, Ioviță (Panti 70′) – Letan (Urbanowski 46′), Cherman (M. Kovács 70′) – Blăgea, Codoban (T. Cociș 70′), Al. Lezeu – M. Hosu (V. Dobrescu 70′). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.

Olimpia Satu Mare: Șugar – Sician, Turșuc, R. Blaga, Gombar – S. Erich, Mizsei – R. Ștef, Chivari, Șuveg – Hotya; Au mai jucat: Catricicău – M. Negrean, Crainic, Mezei, A. Balogh. Antrenor: Ioan Dragomir.