După o lungă perioadă de timp în care sportul rege a fost  „imobilizat” de către măsurile limitative și "arbitrat" de stările cu alertă pricinuite de situația pandemică, fotbalul își recapătă vitalitatea odată cu etapa relaxării unor restricții, intrată în vigoare de la 1 Iunie.

Privită ca o binecuvântare de către toți microbiștii, această etapă marcată în reprize cu normalitate a reprezentat pentru suflarea fotbalistică din împrejurimile Beiușului, reîntâlnirea cu freamătul unei competiții. Catalogată de majoritatea practicanților de minifotbal din Țara Beiușului, „templul minifotbalului”, cocheta bază sportivă din Delani, administrată ireproșabil de Ionuț Cergheș, un camarad desăvârșit al fotbalului, a fost gazda unui turneu dotat cu „Cupa Drăgoteni 2021”. Atunci când plăcerea și implicarea se învăluiesc pot lua naștere momente memorabile, dar când acest proces este provocat și susținut de către o pereche de frați, rezultatul este inegalabil. Frații Lezeu Cristian și Alex, două talente incontestabile din fotbalul bihorean, au organizat prima ediție a Cupei Drăgoteni. Așteptată cu maximă ardoare, competiția a adus la start 14 echipe: Imperiul Leilor Drăgoteni, FC Viitorul Fiziș, Cerbii Ștei, Sitani, Vulturii Beiuș, Topa, Young Boys Valea lui Mihai, Hidişel, F.C Aex Roșia, Albești, Belejeni, Babeţii Beiuș, Drăgoteni și Spartanii Oradea. După stabilirea grupelor, partidele s-au desfășurat pe ambele terenuri în sistem 5+1, iar în urma disputelor antrenante care au făcut deliciul numeroasei asistențe, s-a constituit tabloul sferturilor de finală:

Spartanii Oradea - Young Boys Valea lui Mihai 1-0

F.C Aex  Rosia - Hidişel 1-0

Imperiul Leilor Drăgoteni - Vulturii Beiuș 1-0

Babeţii Beiuş - Sitani 2-3

În careul de ași au pătruns echipe solide, în a căror alcătuire s-au regăsit jucători de calitate, care prin prestația lor au potolit setea de spectacol în rândul susținătorilor, situând nivelul competiției la parametri ridicați. Dacă în prima semifinală, formația coordonată de Alex Tipea, FC AEX Roşia, a învins cu un scor de neprezentare omogena echipă din Sitani, reușind accederea în finală fără a primi gol în fazele eliminatorii, cea de-a doua semifinală s-a desfăşurat sub semnul echilibrului. După ce s-au remarcat ca amfitrioni ai competiției, frații Lezeu, cei care dirijează echipa Imperiul Leilor Drăgoteni, excelează și-n teren, unde, împreună cu coechipierii devotați, înving formația orădeană, Spartanii (3-2 la penalty, 1-1 in timp regulamentar).

Într-o zi fastuoasă, în care sportul rege a fost cinistit și elogiat la baza sportivă Delani, seara se încheie cu o finală redutabilă, ponderată la prima vedere. Imperiul Leilor din Drăgoteni se mobilizează în mod aparte și reușesc să învingă pe FC Aex Roșia, una dintre pretendentele la câștigarea competiției, la un scor neverosimil de 5-1. Locul 3 a fost adjudecat de Spartanii Oradea, după o victorie categorică în fața celor de la Sitani 3-1.

Formația Imperiul Leilor i-a avut în componență pe: Oli Oreste, Bogdan Ivan, Lezeu Cristian, Lezeu Samuel, Lezeu Alex, Sârb Adrian, Istoc Cătălin, Oli Chiș, Florin Nicolae, Alex Flita, Lezeu Daniel, Matias Lucian.

Raul LASC