Adunarea Generală a AJF Bihor organizată la Arena „Antonio Alexe” a suscitat interesul membrilor afliați, dovadă că au fost prezenți 57 din cei 62 cu drept de vot. Cu o excepție, aceștia i-au acordat lui Radu Bitea un nou mandat de patru ani la cârma forului fotbalistic județean.

O abţinere

Doar reprezentantul Zenit Oradea, Zeno Bundea, care a intenționat să candideze la funcția de președinte, dar nu a îndeplinit toate condițiile necesare intrării în cursa electorală, s-a abținut în momentul votului. Dintre membrii afiliaţi au absentat CSM Olimpia Salonta (Liga IV), Inter Aștileu (Liga V), CF Liberty, Inter Oradea și Dinamic (copii și juniori).

Lobby la autorităţi

Mulțumesc membrilor afiliați AJF Bihor pentru încredere. Realegerea mea în calitate de președinte mă onorează. Împreună cu echipa pe care o coordonez, suntem conștienți că ne așteaptă un mandat mai greu, decât cel precedent, date fiind vremurile dificile pe care le trăim. Vom continua proiectele începute și vom munci din greu pentru a reporni fotbalul amator. Vom face lobby la autoritățile locale pentru sprijinirea fotbalului, aducând ca exemple județele învecinate, unde acest tip de finanțare funcționează deja cu succes. Pentru anul în curs, am depus deja trei proiecte la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, dar vom bate și la porțile Consiliului Județean Bihor, mai ales că în noua legislatură există câțiva consilieri care cunosc în amănunțime problemele cu care se confruntă fotbalul județean și mizăm pe sprijinul lor”, a declarat președintele Radu Bitea, care va colabora cu aceeași echipă, care-i cuprinde, printre alții, pe Ștefan Gallovits - președinte CJA Bihor, Petru Boros - secretar și Gheorghe Rusu - director de competiții.

 

„Interes ridicat pentru fotbal în Bihor”

În semn de apreciere pentru activitatea depusă în primul mandat, Radu Bitea a fost răsplătit de FRF cu o plachetă, înmânată de secretarul general Gabriel Bodescu. „Sunt plăcut surprins că, într-o perioadă nefastă din cauza acestei pandemii, interesul pentru fotbal rămâne ridicat în Bihor. Dincolo de prezența dumneavoastră aici într-un număr atât de mare, am remarcat și faptul că s-au afiliat noi cluburi în conjunctura actuală de pauză forțată a fotbalului amator. Așteptăm cu speranță ca Ministerul Sănătății să aprobe înlocuirea testelor PCR cu cele rapide și atunci am putea vorbi de începerea competițiilor”, a declarat Gabriel Bodescu.

„De aproape un an facem o muncă de sisif, deoarece, orice ne propunem, nu poate fi și pus în practică. Ne propunem să demarăm competițiile județene din momentul în care va fi posibil acest lucru. V-am putea prezenta detalii, însă, în condițiile actuale, nu am face altceva decât să lansăm promisiuni pe care nu le-am putea respecta. Vă asigurăm, însă, că avem temele făcute, am pregătit scenarii pentru noul sezon, indiferent de data la care vom putea da startul. Cert este faptul că, din momentul anunțării măsurilor de relaxare, echipele vor avea parte de o perioadă de reacomodare de o lună, pentru a-și putea rezolva probleme administrative (vizele anuale și cele medicale), dar și pregătirea sportivilor”, a completat Petru Boroș, secretarul AJF Bihor.

Din partea FRF a mai fost prezent vicepreședintele Octavian Goga, șeful AJF Brașov; dar la ședință au mai participat în calitate de invitați și delegații a șase AJF-uri din zonă: Alba (Cristian Petropoulos - președinte), Arad (Răzvan Cadar - președinte, Vasile Rad - secretar), Hunedoara (Cristian Petrean - președinte), Sălaj (Daniel Sabău - președinte, Gabriel Bârjac - președinte CJA), Satu Mare (Ovidiu Mazilu și Sergiu Neichi - reprezentanti) și Timiș (Romeo Malac - președinte, Ionel Poclid  - vicepreședinte).

Cu acest prilej, au mai fost aleși, în unanimitate, Valentin Vesa si Constantin Sabău - în funcția de vicepreședinte AJF Bihor, Ciprian Fogarași - reprezentantul echipelor de Liga a IV-a, Alin Durgheu - reprezentantul Ligii a V-a și Dorin Mudura - reprezentantul echipelor de copii și juniori în Comitetul Executiv.

De precizat că, exceptând alegerea președintelui și raportul cenzorilor, restul punctelor trecute pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi.