Pretendentele la promovare din seria 8 a Ligii a III-a se vor afla faţă în faţă sâmbătă la Timişoara, pe Stadionul Electrica, într-un joc din etapa 5 a fazei play-out. Partida Poli Timişoara - FC Bihor, transmisă online de FRF TV, va începe la ora 17.00, la fel ca şi celălalt joc din serie, CSC Peciu Nou - Phoenix Buziaş.

Derby-ul găseşte cele două rivale despărţite de nouă puncte în favoarea orădenilor, singurii neînvinşi în această ediţie de campionat. Însă în cele trei confruntări directe din această stagiune, roş-albaştrii n-au reuşit să câştige, deşi în fiecare au avut momente favorabile, ocazii, superioritate numerică, lovitură de la 11 metri , pe care n-au izbutit să le fructifice, jocurile încheindu-se 1-1 (la Timişoara şi Oradea) şi 0-0 în ultimul disputat pe Stadionul Iuliu Bodola. Aşadar, din acest punct de vedere un moral pozitiv pentru timişoreni, care în faţa orădenilor se mobilizează exemplar. Este încă un prilej pentru jucătorii orădeni de a demonstra că ştiu să joace meciurile cu miză împotriva unor adversari cu pretenţii. Dacă FC Bihor este calificată matematic în semifinalele barajului de promovare cu cinci etape înainte de final, Poli este şi ea aproape de acest obiectiv prin prisma celor opt puncte avans faţă de ocupanta locului 3. Duelul bihoreano-bănăţean s-ar putea repeta şi în finala barajului în eventualitatea tot mai probabilă că FC Bihor şi Poli vor câştiga partidele cu primele două clasate din seria 7, în care CSC Ghiroda Giarmata Vii are 45 de puncte, ACSO Filiaşi - 42 puncte, CSM Deva şi Viitorul Şimian, câte 40 de puncte.

„După ce ne-am atins obiectivul de a ne califica la barajul de promovare, dorim să ne mai atingem încă unul acum, acela de a intra la baraj de pe primul loc şi astfel să avem ultimele etape din play-off mai liniştite. Obiectivul nostru acesta a fost de la bun început, să încercăm să câştigăm tot ce se poate câştiga, pentru că dacă dorim să arătăm ca o echipă care are încredere, care are potenţial şi care îşi doreşte ceva, atunci trebuie să câştige cam tot ce se poate câştiga la acest nivel. Sperăm să facem un joc bun la Timişoara, pentru că am încredere în ceea ce am antrenat până acum. Am văzut încredere, am văzut entuziasm, am văzut concentrare mare în tot ceea ce am lucrat şi sper în continuare să fie la fel, iar la ora jocului să fim cât se poate de lucizi şi receptivi şi, de ce nu, să spunem că mergem cu gândul să câştigăm”, a declarat antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş, care nu poate conta pe Alexandru Stoian şi Răzvan Gunie, accidentaţi.

 

Clasament play-off

1. FC Bihor Oradea     4          3          1          0          10-1     56

2.Politehnica Timișoara 4          2          2          0          6-3       47

3. CSC Peciu Nou       4          1          0          3          4-7       39

4. Phoenix Buziaş         4          0          1          3          3-12     33