Nouă din cele zece echipe participante în Campionatul României la tenis cu piciorul au fost prezente la ultima etapă desfăşurată recent la Salonta. Podiumul întrecerii a fost în întregime bihorean, Tengo Salonta devenind campioană naţională, pe podium mai urcând Futnet Oradea şi Tengo Salonta juniori.

S-a jucat în sistem echipe (un joc de simplu, dublu şi triplu) învingătoarea fiind stabilită cu două victorii din trei jocuri.

Alături de formația locală Tengo, care a aliniat la start atât formaţia de seniori, cât şi cea de juniori, au fost prezente trei echipe din Bucovina (Black Hill Vatra Dornei, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc, Olympiakos Rădăuți), Futnet Oradea, dar și două reprezentante ale  Banatului, Futnet Timișoara şi CS Dumbrăviţa Timiș, participantele fiind repartizate în două grupe. A lipsit, motivat, gruparea Bucovina Team.

La fel ca şi la penultima etapă desfăşurată la Câmpulung Moldovenesc, juniorii de la Tengo Salonta  au câştigat grupa, devansând formaţia orădeană, în timp ce seniorii de la Tengo şi timişorenii au completat careul de aşi.

Prima semifinală a fost reeditarea finalei ultimelor trei turnee, Tengo Salonta și Futnet Oradea oferind, și de această dată, un spectacol agreabil numeroșilor spectatori prezenți la sală. Echipa condusă de Vasile Sorean sr. s-a impus din nou, în timp ce juniorii de la Tengo au furnizat încă o surpriză, depășind în penultimul act ambițioasa formație Futnet Timişoara. În faţa unei săli pline, juniorii de la Tengo nu au reuşit să furnizeze surpriza şi în faţa colegilor mai mari, în timp ce în meciul pentru locurile 3-4 Futnet Oradea a dispus de Futnet Timişoara.

Clasamentul etapei: 1. Tengo Salonta, 2. Tengo Juniori, 3. Futnet Oradea, 4. Futnet Timișoara, 5. CS Dumbrăviţa, 6. Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc, 7. Black Hill Vatra Dornei, 8. Olympiakos Rădăuți, 9. JSF Cluj-Napoca. Clasamentul final al campionatului a arătat asemănător, doar că orădenii s-au clasat pe locul 2, iar juniorii salontani, pe poziţia a treia.

La final au asistat, printre alţii, primarul municipiului Salonta, Török László, dar şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, Petruţ Drăgan, cel care a oficiat şi festivitatea de premiere ce a urmat finalei.

Câţiva iubitori de sport au fost recompensaţi cu premii consistente în cadrul tombolei organizate cu sprijinul sponsorilor evenimentului. Ca o premieră pentru sportul salontan, dar şi cel bihorean, finalele au fost transmise în direct, pe durata a mai bine de trei ore, pe YouTube și pe pagina de facebook a Asociaţiei Judeţene de Fotbal-Tenis Bihor.

”Familia tenisului cu piciorul s-a reunit la Salonta şi a oferit o nouă demonstraţie de jocuri şi spectacol. Le mulţumesc tuturor participanţilor pentru implicare, autorităţilor locale şi sponsorilor pentru sprijin, DJST Bihor pentru susţinere, iar publicului pentru aplauzele călduroase cu care a răsplătit prestaţia jucătorilor. Mulţumim domnului Gheorghe Grădinaru, pentru efortul depus şi contribuţia la reuşita turneului”, a afirmat  Vasile Sorean, conducătorul CS Tengo Salonta și președintele AJ Fotbal-Tenis Bihor.

”Ne bucură faptul că avem în Salonta o ramură sportivă, tenisul cu piciorul, sau labtenisul, cum o ştim noi, care ne încântă prin spectaculozitate şi ne reprezintă cu cinste în ţară, dar şi în străinătate. Este meritul acestui împătimit antrenor, Vasile Sorean” – a precizat Török László, primarul municipiului Salonta.

„Felicitări participanţilor şi organizatorilor pentru acest spectacol sportiv de care am avut parte la Salonta într-o atmosferă superbă în care orice sportiv şi-ar dori să evolueze”, a declarat directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan.

Loturile  echipelor bihorene:

1.Tengo Salonta (Alex Sorean, Vasile Sorean, Nagy Darius, Bagosi István, Denis Purja)

2. Tengo Salonta Juniori (Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu David, Bondar Bertalan)

3. Futnet Oradea (Szabó Levente, Ioan Creț, Remus Budău, Szabó Ferenc, Paul Creț, Adrian Botoș)