Prima deasupra liniei care delimitează formaţiile din jumătatea superioară a clasamentului Ligii Naţionale, CSM CSU Oradea va susţine următoarea partidă oficială la începutul lunii decembrie. Până la confruntarea cu echipa campioană de sâmbătă, 2 decembrie, baschetbaliştii orădeni vor juca un amical în Ungaria cu formaţia Szedeak Szeged, din prima ligă maghiară.

 

Pauza competiţională a apărut ca urmare a faptului că echipa naţională începe campania de calificare pentru Campionatul Mondial de baschet din 2019. Tricolorii se vor reuni la Cluj-Napoca, duminică 19 noiembrie, urmând ca vineri, 24 noiembrie, la Torino, şi duminică, 26 noiembrie, la Cluj-Napoca, să înfrunte naţionalele Italiei şi Olandei. Cu acest prilej, medaliata cu bronz a ediţiei trecute a Ligii Naţionale va avea trei reprezentanţi pentru debutul din preliminarii. Este vorba despre Andrei Mandache, Bogdan Nicolescu şi Sebastian Ionescu, trei baschetbalişti români de calitate. După aceste două jocuri ale naţionalei din preliminarii, întrecerea internă se va relua sâmbătă, 2 decembrie, atunci când este programată etapa a 7-a. După confruntarea cu U BT Cluj, roş-albaştrii vor avea următorul program în ultima lună a anului: 9 decembrie acasă cu BC Timişoara, 16 decembrie în deplasare cu BCM U Piteşti, 23 decembrie acasă cu Timba Timişoara şi 28 decembrie tot pe teren propriu cu Steaua Bucureşti. Aceste date pot suferi mici modificări în funcţie de programul de televizare.

 

Amical cu echipa lui Mandic

Pentru perioada de trei săptămâni fără meciuri oficiale, conducerea clubului a perfectat pentru joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00 (locală), un joc amical în compania echipei maghiare, Szedeak Szeged. Aceasta este condusă de pe bancă de către fostul baschetbalist al orădenilor, Andjelko Mandic, cel care a mai antrenat în România (pe Craiova, Piteşti şi Iaşi), Slovacia şi Ungaria. Echipa din Szeged ocupă locul al 5-lea în liga maghiară cu un bilanţ de 4 victorii şi tot atâtea înfrângeri. Până la duelul cu bihorenii, formaţia maghiară va mai susţine un meci de campionat cu JP Auto Jaszbereny, penultima clasată, echipă la care activează Uros Lucic. Leii roşii se vor prezenta pentru acest joc fără cei trei baschetbalişti convocaţi la naţională dar şi fără americanul Martin Zeno care este în continuare nerefăcut după accidentarea de la genunchi.