Orașul nucilor și a minerilor de altădată va fi din nou în sărbătoare. După Ziua orașului Nucet, sărbătorită de curând,  vineri, 19 octombrie, va fi inaugurată Baza Sportivă ce cuprinde un teren de fotbal și unul multisport, dar va avea loc și „Crosul speranței”, concurs ajuns la a doua ediție.

 

Evident, în prim-planul acestor evenimente se află Mircea Tuduce, primarul orașului Nucet, omul care și-a pus apăsat amprenta, în ultimii doi ani, pe viața concetățenilor lui prin tot felul de realizări care să ducă la un nivel de trai ridicat în această minunată zonă de la poalele Apusenilor.

O arenă sportivă modernă

Chiar la intrarea în Nucet, pe partea dreaptă, imaginea trecătorilor, în ultima perioadă, a fost plăcut „deranjată” de forfota celor care munceau de zor la finalizarea viitoarei baze sportive care, cu siguranță, este așteptată cu multă nerăbdare de tinerii, și nu numai, din oraș, dar și din împrejurimi, unde vor putea petrece timpul liber într-un mod plăcut, dar mai ales sănătos. Aici se vor inuagura un teren de fotbal de dimensiuni 44/24 metri și unul multisport de dimensiuni 35/15 metri. Mircea Tuduce a afirmat, în discuția purtată recent, că dorește să realizeze aici o bază modernă prin construirea unei clădiri care să adăpostească vestiarele, cât și alte spații pentru diferite utilități, dar și amenajarea unei parcări. „Nerăbdarea tinerilor care practic m-au presat continuu să inaugurăm aceste terenuri a fost o cerință de care am ținut cont, iar acest aspect îmi întărește convingerea că cei care vor lua drumul celor două terenuri vor fi foarte mulți. Vineri va fi o adevărată sărbătoare sportivă în orașul nostru și prin prisma faptului că vom organiza cea de-a doua ediție a „Crosului Speranței” care va face ca urbea noastră să fie prezentă pe harta sportului județean. Doresc, pe această cale, să fac o invitație tuturor iubitorilor de sport să vină în orașul nostru pentru a trăi împreună bucuria unei zile aparte din viața noastră”, a afirmat, pentru CRIȘANA, Mircea Tuduce, primarul orașului Nucet.

„Crosul Speranței”, ediția a doua

Această acțiune se desfășoară în cadrul Proiectului Educativ Județean intitulat „Descoperirea de noi talente și îndrumarea lor spre practicarea atletismului într-un mod organizat”, având un  număr de cinci probe, atât la fete, cât și la băieți: clasa pregătitoare - 400 m; clasele I-II - 600 m; clasele III-IV - 800-1000 m; clasele V-VI - 1000-1200 m; clasele VII-VIII 1200-1400 m. Organizatorii acestei a doua ediții sunt Primăria orașului Nucet, Școala Gimnazială Nr. 1 Nucet, CN „Samuil Vulcan” Beiuș și DJTS Bihor, responsabili fiind prof. Traian Coraș, directorul Școlii Gimnaziale Nuce, și prof. Marcel Jurjiu, coordonator, iar echipa de proiect având următoarea componență: profesorii Mihaela Benchiș, Emanuel Coroiu, Cristian Dărăban, Florin Cata, Corina Petruse, Delia Cadar, Bogdan Baciu, Damaris Cozma Brândaș. Parteneri în acest proiect sunt următoarele unități școlare: CN „Samuil Vulcan” Beiuș, secția atletism; CN „Avram Iancu” Ștei; Școlile Gimnaziale din Ștei, Vașcău, Beiuș, Lunca, Rieni, Pietroasa, Roșia, Budureasa, precum și LT Nr.1 Șuncuiuș. Cu siguranță „Crosul Speranței” va fi o reușită la care vor participa și sponsorii: Fundația Margarit Nucet; SC Pantano SRL Beiuș; SC Vitavert SRL Ștei; SC Norio Trade SRL Ștei, care doresc să aducă, prin implicarea lor, zâmbetul pe buzele celor peste 200 de elevi care vor concura vineri la Nucet.

Sărbătoarea sportului va fi întregită de meciuri demonstrative de minifotbal în care va fi angrenată şi selecţionata Presei Bihorene, care cu acest prilej va începe un nou sezon, al 12-lea, din campania "Fă sport, indiferent de vârstă"!