Ultimele două clasate din Liga Zimbrilor nu mai au şanse să evite retrogradarea în acest sezon. Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal nu a aprobat propunerea de suplimentare a locurilor  din primul eșalon de la 14 la 16, principalul motiv invocat de cei care s-au opus fiind faptul că s-ar fi modificat regulamentul pentru sezonul în curs.

Asta, deşi decizii similare aplicabile sezonului în curs s-au mai luat în anii precedenţi. Hotărârea forului de administraţie al FRH afectează în mod direct CSM Odorhei şi CSM Oradea, ocupantele locurilor 13, respectiv 14 în prima ligă. Cu doar 4, respectiv 3 puncte acumulate în 21 de etape, cele două formaţii sunt retrogradate, nemaiavând cu patru etape înainte de final cum să ajungă primele echipe aflate deasupra lor, SCM Poli Timişoara - 22 puncte şi CSM Vaslui - 23 puncte. Conform regulamentului în vigoare, ocupantele locurilor 11-12 din Liga Zimbrilor vor disputa baraj de menţinere/promovare cu formaţiile de pe poziţiile 3-4 din Divizia A.

Oportunitatea echipelor retrogradate de a continua şi în sezonul viitor în primul eşalon mai depinde doar de disponibilitatea grupărilor promovate de a juca în Liga Zimbrilor. Asta, dacă nu va apărea o decizie surpriză la Adunarea Generală a FRH din 28 aprilie...