Nouă jucători - seniori şi juniori - formaţi la CS Tengo Salonta participă în aceste zile cu lotul României de fotbal-tenis la Campionatul Mondial de seniori (masculin, feminin şi mixt), U21 (masculin şi mixt), respectiv juniori.

Selecţionerul Frederico Tavares, în același timp preşedintele Federaţiei Române de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene, mizează la Mondialele de seniori găzduite de oraşul Alanya din Turcia pe cei trei jucători (Darius Nagy, Alex Sorean Vasile Sorean), care în acest an au devenit campioni naţionali evoluând pentru CSM Slatina, dar şi pe Andreea Neag (Tengo).

Alţi cinci componenţi ai CS Tengo Salonta vor participa la competiţia rezervată categoriilor de tineret şi juniori. Mark Bence şi Norbert Lăzău fac parte din echipa naţională U21, în timp ce Halász Dániel, David Suciu şi Kádár Imre vor evolua la competiţia rezervată juniorilor.

Alături de România, alte 15 reprezentative naţionale - Franţa, Danemarca, Ungaria, Italia, Moldova, Slovacia, Azerbaidjan, Irak, Algeria, SUA, Mexic, Turcia, Pakistan, Albania şi Cipru de Nord - evoluează în Turcia pentru câştigarea medaliilor puse în joc.

„Este o onoare pentru clubul nostru că dă un număr însemnat de jucători pentru lotul naţional, care are ca obiectiv titlul mondial la competiţia din Turcia. Cu toate că acest an a fost unul greu pentru noi, mai ales din cauza bugetului mic pe care l-am avut, faptul că vom fi reprezentaţi la Mondiale confirmă munca şi seriozitatea jucătorilor care practică fotbal-tenisul în cadrul CS Tengo şi reprezintă municipiul Salonta şi judeţul Bihor la cea mai importantă competiţie mondială", a afirmat Vasile Sorean sr., antrenorul şi preşedintele CS Tengo Salonta.

La precedentul Campionat Mondial, care a avut loc la Izvorani anul trecut, cu un an întârziere din cauza pandemiei de coronavirus, românii au cucerit 11 medalii de aur, în timp ce la Campionatul European de fotbal-tenis, care s-a disputat tot în Alanya, în perioada 29 martie - 5 aprilie 2022, naţionala României a câştigat 13 medalii de aur, din 13 posibile.

Fotbal-tenisul este un sport combinat, cu reguli din fotbal şi tenis şi se practică în lume de mai bine de o jumătate de secol.