După ce a pierdut bătălia pentru titlul național, CSU Sibiu face, în această pauză competițională, o importantă restructurare a lotului de jucători. Până în prezent, conform site-ului de specialitate totalbaschet.ro, echipa de pe malurile Cibinului a transferat trei jucători și s-a despărțit de alți patru.

Cel mai sonor nume la care antrenorul Dan Fleșeriu a renunțat pentru următorul sezon este Kevin Hardy. Americanul a jucat trei sezoane pentru CSU Sibiu, fiind unica sa experiență ca jucător profesionist pe „Bătrânul Continent”. Cu medii de peste 14 puncte pe meci, Hardy era unul dintre cei mai buni jucători galben-albaștri. Rămâne de văzut dacă înlocuitorul acestuia se va ridica la un nivel superior. Ceilalți trei baschetbaliști la care au renunțat sibienii sunt românii Dragoș Gheorghe, Wilhelm Brosser și Alex Varga. Principalul motiv pentru care clubul sibian a luat această hotărâre este că ei nu se mai încadrează pentru respectarea regulii jucătorului român U23. Cei mai sonoră noutate pentru iubitorii baschetului din Sibiu este orădeanul Rolland Torok. Pivotul a evoluat pentru U BT Cluj-Napoca în ultimele patru sezoane, iar acum a căutat o nouă provocare în carieră. Baschetbalistul de 28 de ani este component al naționalei României. O altă noutate a galben-albaștrilor este Barry Stewart, un american de 31 de ani cu o carieră importantă în Europa. Baschetbalistul de 1,93 metri se alătură astfel unor jucători precum Chris Cooper, Randall Falker, Isaiah Philmore, Lucas Tohătan și Aurelian Gavriloaia (toți continuând cu CSU Sibiu) și Rolland Torok. Ultimul sosit este Robert David Stan, un pivot de 20 de ani venit de la Phoenix Galaţi care se află şi în lotul naţional U20 unde selecţioner este chiar Dan Fleşeriu.

Antrenor nou la SCM Timişoara

SCM Timișoara, deși cu anumite restanţe financiare față de câțiva foști jucători, a anunțat un nou tehnician pentru următorul sezon. Este vorba despre Dragan Petricevic, tehnician care va bifa astfel al treilea mandat de antrenor al bănățenilor cu care a câștigat două Cupe ale României.

U BT a renunţat la Dykes şi Moldoveanu

La fel ca CSU Sibiu, U BT Cluj-Napoca încearcă să se regrupeze după ce a pierdut din nou campionatul în dauna lui CSM CSU Oradea. După aducerea pe banca tehnică a titratului Dusko Vujosevic, U BT își restructurează și lotul de jucători. Alb-negrii s-au despărți de nume sonore precum Kyndall Dykes, care s-a transferat în Liban, și Vlad Moldoveanu, baschetbalistul român neputând să-și ajute echipa în ultimul sezon din cauza unor probleme medicale. S-a renunțat și la serviciile lui Jason Washburn, americanul transferându-se în Japonia. În același timp se continuă cu Nandor Kuti și Andrei Calnicenco, clubul clujean anunțând că le-a prelungit contractele.

Doi români transferaţi de SCM U Craiova

SCM U Craiova a anunțat până în prezent două mutări în cadrul lotului de jucători. Este vorba despre românii Dragoș Diculescu, baschetbalistul venit de la SCM Timișoara corespunzând regulii U23, și Bogdan Țîbîrnă, fostul pivot, timp de 8 ani, al campioanei CSM CSU Oradea. În același timp antrenorul Aleksandar Todorov își va continua munca la echipa olteană pe care a dus-o pe cel mai bun loc din istorie (4).

Steaua Bucureşti caută alt antrenor

Steaua București, vicecampioana României din 2018, a anunțat că a încetat colaborarea cu antrenorul Sasa Ocokoljic. Acesta i-a antrenat pe roș-albaștri timp de un sezon.