Meci bun de fotbal sâmbătă seara la Baza Sportivă Lotus din Sânmartin unde echipa gazdă a tranșat duelul cu Someșul Dej doar după prestația convingătoare avută în partea secundă. Florin Pop a fost jucătorul care a înclinat decisiv partida în favoarea bihorenilor marcând ambele goluri ale meciului.

Prima repriză nu s-a ridicat la nivelul celei de-a doua, fazele de poartă fiind extrem de rare. În schimb cursivitatea jocului a fost bună pentru un meci în care niciuna dintre cele două formații nu avea un obiectic clar, miza fiind absentă. Deși echilibrată din punct de vedere al jocului, prima repriză a consemnat cele mai importante faze de poartă la cea apărată de Eduard Beke care, chiar și în aceste condiții, nu a avut de apărat nimic deosbit. Cele trei șanse bune consemnate în primele 45 de minute au aparținut în totalitate oaspeților, bihorenii nereușind să fie periculoși la poarta adversă. În minutul 4, David Ciurcui a trimis un șut bun din 16 metri care a trecut puțin peste poarta gazdelor. În minutul 10, Dan Plăian a scăpat pe stânga atacului echipei sale dar șutul său la colțul lung a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Eduard Beke. Tot Someșul a fost aproape de deschiderea scorului și în minutul 21atunci când decarul Raul Suciu a preluat o minge în poziție centrală, la marginea careului mare de unde a șutat puțin pe lângă. Acestea au fost cele trei oprtunități importante ale dejenilor dar și ale primei reprize dintre Lotus și Someșul.

 

Repriza secundă, controlată autoritar de gazde

În partea secundă, primii aproape de deschiderea scorului au fost tot oaspeții. În minutul 49, Ștefan Visic a interceptat o pasă greșită trimisă de Arsene,  a scăpat singur, în diagonală, spre poarta bihoreană, l-a depășit pe Beke în viteză dar, intrat în unghi, a trimis spre colțul scurt dar portarul gazdelor a reușit să respingă după un efort deosebit. La prima oportunitate la poarta oaspeților, bihorenii au rușit să și marcheze și să-și deblocheze evoluția. O acțiune desfășurată în viteză, în minutul 52, a făcut ca balonul să treacă rapid pe la Sârb și Meșter, cel din urmă deschizându-l în partea opusă, în dreapta, pe Florin Pop care, cu toată opoziția portarului Toderean, a reușit să marcheze dintr-un unghhi destul de închis. Bihorenii s-au descătușat iar în minutul 55 același Meșter, intrat excelent în joc după pauză, a prătruns pe stânga atacului gazdelor, a întors foarte bine în marginea careului pentru Florin Pop care, din poziție bună, a trimis în forță dar puțin peste poartă. Golul al doilea l-a marcat același Florn Pop, omul decisiv în jocul echipei Lotus. Acesta a scăpat singur, central, spre poarta adversă și l-a executat cu o scăriță pe portarul echipei adverse de undeva de la vreo 14 metri de poartă. Până la final bihorenii au mai avut două importante ocazii, dar atât Sebastian Cucu, în minutul 81, cât și Gelu Gitye, în minutul 84, l-au evidențiat pe portarul Antoniu Todorean. Așadar „lotușii” se impun clar în disputa cu Someșul după un joc în care a fost mult mai convingători în repriza secundă.

În ultima etapă din playoff-ul Seriei 10 a Ligii a III-a, echipa pregătită de către Gheorghe Ghiț va evolua pe Stadionul Iuliu Bodola într-un nou derby al Bihorului cu cei de la Club Atletic Oradea. Partida se va desfășura sâmbătă, 21 mai, de la ora 18.00.

Lotus: Ed. Beke - T. Paublusztig (88 P. Andraș), Al. Pintea, Cr. Oros, M. Arsene, P. Blăgea, M. Popa, S. Cucu (86 G. Gitye), R. Creț (46 Șt. Meșter), C. Sîrbu, Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiț

Someșul: A. Toderean - D. Bolenyi, P. Chiș, E. Negru (85 Sz. Kovacs), Plăian, D. Ciurcui, D. Mureșan, M. Maxin, R. Suciu (85 Giurgean), St. Visic (62 R. Vitan), G. Batchabi (90 Pocol). Antrenor: Tiberiu Bălan

Arbitri: Claudiu Ștef (Târgu Mureș) - Daniel Nistor (Zlatna), Daniel Popa (Câmpeni - Alba)

Observatori FRF: Emil Arsa (Arad), Leontin Moga (Zalău)