CA Oradea se pregătește să atace noua ediție de campionat a Ligii a IV-a, care va începe sâmbătă 24 august, cu intenția declarată de promovare, și era greu de crezut că se va poticni în această etapă din Cupa României în fața unei echipe de ligă inferioară. Însă scorul a luat proporții neverosimile: 14-1 în favoarea alb-verzilor !

Locadin Țețchea s-a prezentat la această partidă de pe teren propriu cu destule probleme. Este suficient să amintim că pe foaia de joc a acestei partide la poziția antrenorului nu era trecut nimeni. De pregătirea echipei se ocupă portarul Cristian Alpărean. La rezerve erau trecuți doar doi jucători.

M. Hosu, omul orchestră

Cu jucătorul M. Hosu în poziția de vârf împins tăvălugul orădenilor s-a instalat în treimea adversă de teren încă din start. Iar după câteva situații favorabile, în minutul 15, Hosu bine angajat în adâncime trimite balonul peste portarul gazdelor în plasă. După alte câteva ratări incredibile ale lui Hosu, dar și ale celorlalți coechipieri, Hosu trece la ''serviciu'' și trimite o centrare bună în careu pentru Costea care trimite plasat în poarta gazdelor, în minutul 30. După o fază lucrată pe traseul Stan, Lezeu, Haș, Ciocan, balonul ajunge în fața porții la Hosu care îl deviază subtil în plasă, stabilind scorul primei reprize încă din minutul 39. Aflat în mare vervă  de joc, Marius Hosu din postura inedită de vârf, a făcut de toate; a intrat în combinații, a ratat ocazii rarisime, a dat pase de gol, a trimis mingea în bară și ce este mai important a scuturat și plasa porții adversarilor de 5 ori, fiind probabil jucătorul meciului.

Repriza a II-a, recital de goluri

După pauză vulturii-verzi le-au oferit un adevărat festin propriilor suporteri, golurile curgând în poarta nefericitului portar Alpărean, mai ales după ce o parte din spectatorii gazdelor din partea dreaptă a tribunei au început să apostrofeze și chiar să înjure jucătorii orădeni. Bine ''motivați'', alb-verzii le-au răspuns cum au știut mai bine ''răsplătindu-i'' cu o mulțime de goluri !

Primul gol din partea a doua a fost înscris în minutul 49, după o minge recuperată de Lezeu pe dreapta, acesta a trimis-o în partea opusă unde la întâlnire cu balonul a apărut Ciocan care l-a direcționat în plasă. Același Lezeu a fost la originea pasei trimise la Hosu, acesta din urmă îl fentează pe fundașul dreapta și finalizează pe lângă portarul gazdelor pentru 5-0 în minutul 51.

Pe fondul căderii fizice și probabil psihice a gazdelor dominarea vulturilor verzi se accentuează. În minutele 53 și 55 scorul a luat proporții. Prima dată înscrie Haș după o frumoasă acțiune personală, apoi golgheterul Ciocan își face din nou simțită prezența pe lista marcatorilor după o minge recuperată de activul Costea.

La scorul de 7-0 gazdele au o tresărire de orgoliu și reușesc și ei o fază frumoasă pornită de la Grațias și terminată cu gol de Deuts în minutul 58. Hosu ridică scorul la 8-1 după o pasă de la Costea zece minute mai târziu. Urmează o perioadă de acalmie pe fondul schimbărilor care au avut loc de ambele părți. Însă, noii intrați la oaspeți, și-au dorit și ei să se înscrie la cuvânt. Astfel că, Török și R. Ardelean vor înscrie și ei în minutele 74 și 77, dar între cele două reușite o fază frumoasă încheiată cu gol reușește si fundașul Man în minutul 76. Tot Ardelean îl găsește cu o pasă bună și pe Hosu care înscrie încă un gol în minutul 82. Alt nou intrat, Ioviță, îi furnizează o pasă de gol lui Costea care înscrie în minutul 84, iar Haș pătrunde în stilu-i caracteristic în careu și înscrie în minutul 85 ultimul gol al partidei.

O prestație încurajatoare a vulturilor verzi pentru partida din etapa de debut a Ligii a IV-a, sâmbătă 24 august, ora 18:00, de pe stadionul Iuliu Bodola în compania echipei CS Mădăras.

Locadin Țețchea: Alpărean -  Fechete, Filip, Popa, C. Gheorghe, D. Varga, Venczel, Varga (cpt.), Pușcău (46 Deuts), F. Gheorghe, Gratias (72 Fl. Banciu). Antrenor: Cristian Alpărean

Club Atletic Oradea: Ghețe -  Man, Tenche, Stan, Panti (53 Ioviță), Balog (55 Ardelean), Haș (cpt.), Costea, Lezeu (69 Török), Ciocan (69 Negruțiu), Hosu. Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț

Arbitri: Andrei Pirtea  - Jozefinne Schuster, Ionuț Baciu. Observator: Dem Stelian Ghiță.