Printre cei 47 de sportivi care vor reprezenta România la Campionatul European - Liga I care se va desfăşura, începând de astăzi, la Vaasa în Finlanda se vor afla şi orădenii Laviniu Chiş şi Ligia Bara Grozav. Cei doi au fost selecţionaţi ca urmare a rezultatelor obţinute în cadrul Campionatelor Internaţionale ale României.

 

Fostă campionă mondială de juniori în proba de săritură în înălţime în urmă cu 6 ani, Ligia Bara Grozav revine în prim plan după o perioadă de absenţă. Astfel atleta legitimată la CSU CSM Oradea unde este pregătită de către soţii Virgil şi Mariana Preda şi-a câştigat dreptul de a concura la Europenele din Finlanda (Liga I) după ce a cucerit medalia de aur în cadrul Campionatelor Internaţionale ale României. Ligia Bara Grozav devenise campioană mondială de juniori în Franţa după ce a reuşit o săritură de 1,87 metri. Performanţa a fost cu atât mai importantă cu cât orădeanca de 17 ani la acea vreme se afla la prima competiţie internaţională şi până atunci, cea mai bună săritură a sa fusese de 1,80 metri.

Cel de-al doilea atlet orădean care ne va reprezenta ţara în Finlanda este fondistul Laviniu Chiş. Sportivul pregătit la CSM Oradea de către Robert Olah a fost selecţionat ca urmare a medaliei de aur cucerite în cadrul probei de 3.000 de metri de la Campionatele Internaţionale ale României. Probabil cea mai mare speranţă a atletismului bihorean, Chiş, cu toate că se află la primul an de tineret, a reuşit să stabilească în 2017 recordul absolut judeţean la nivel de seniori în proba de 3.000 metri.

Obiectivul echipei României este clasarea pe unul dintre locurile 3-6. La această competiţie, care se va desfăşura de astăzi până duminică, iau parte 12 echipe. Primele trei vor promova în Superligă, iar ultimele trei vor retrograda în Liga 2.