Mai atractivă ca niciodată, ediţia 2018-2019 a Ligii a II-a îşi va stabili astăzi, de la ora 11.00, la Casa Fotbalului din Capitală, calendarul competiţional pentru viitorul sezon.

 

Fderaţia Română de Fotbal a anunţat cele 20 de formaţii care se vor duela în noul sezon competiţional al Ligii a II-a. Printre acestea se vor regăsi numeroase echipe de tradiţie precum Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa promovate din Liga a III-a, dar şi altele precum UTA sau FC Argeş care s-au regăsit printre participantele ediţiei trecute de campionat. Totodată, ACS Poli Timişoara şi Daco-Getica Bucureşti, fosta Juventus, se vor lupta pentru revenirea imediată în primul eşalon fotbalistic al ţării. Aşadar, există toate premisele pentru ca viitoarea ediţie a Ligii a II-a să fie una foarte atractivă, în acest sens luându-se în discuţie şi renegocierea drepturilor de televizare. Printre cele 20 de formaţii care au depus cerere de înscriere în eşalonul al doilea nu s-a regăsit CS Afumaţi, echipa ilfoveană alegând să evolueze în Liga a III-a. Locul acesteia va fi luat de Metaloglobus Bucureşti, retrogradată la terminarea ediţiei de campionat 2017-2018. Procedura de stabilire a programului se va face pe baza Tabelei Berger pentru 20 echipe, numărul corespunzător fiecărei formaţii fiind stabilit prin tragere la sorţi.

 

Cele 20 de echipe au obţinut dreptul de participare în Liga a II-a după cum urmează:

- 2 echipe care au retrogradat din Liga I
- 12 echipe care au evoluat în sezonul precedent al Ligii a II-a
- 5 echipe care au promovat din Liga a III-a
- o echipă care a retrogradat din Liga a II-a, dar a ocupat locul vacant rămas ca urmare a deciziei clubului CS Afumaţi de a continua în Liga a III-a

 

Echipele care vor evolua în noul sezon al Ligii a II-a sunt:

 

ACS Poli Timişoara
Daco-Getica Bucureşti (fosta Juventus Bucureşti)
Chindia Târgovişte
FC Argeş
Academica Clinceni
ASU Poli Timişoara
Luceafărul Oradea
CS Mioveni
Sportul Snagov
Ripensia Timişoara
UTA Arad
CS Baloteşti
Pandurii Târgu Jiu
Dacia Unirea Brăila
Aerostar Bacău
Farul Constanţa
Petrolul Ploieşti
ACS Energeticianul (fosta ACS Şirineasa)
Universitatea Cluj
Metaloglobus Bucureşti