Cea de-a 11-a ediţie a concursului internaţional de taekwon-do ITF dotat cu Cupa „Lehel Vezer” s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea maghiară Jaszbereny. Într-o formă sportivă deosebită în acest an, Karina Mihuţa, reprezentanta clubului orădean King Do-Lions, s-a clasat de două ori pe podium.

Concursul de taekwon-do din Ungaria a adunat la start sportivi reprezentând cluburi din 8 ţări europene: Bosnia Herţegovina, Cehia, Croaţia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. România a fost reprezentată de către practicanţi ai acestui sport provenind de la cluburile King Do-Lions Oradea, Vulturii Dej şi Allmotion Cluj. Au fost organizate întreceri în patru probe competiţionale: tull (exerciţii de formă), luptă, tehnici speciale şi spargeri forţă (doar seniorii). Cu multe realizări în acest an competiţional, orădeanca Karina Mihuţa, antrenată de Tulkos Romeo, a reuşit din nou să se claseze de două ori pe podium: locul I în proba de luptă copii feminin +40 kg şi locul al III-lea la tull junioare centuri negre 1 DAN. „Aşa cum ne-a obişnuit în acest an, de fiecare dată ea clasându-se pe podium la toate întrecerile naţionale şi internaţionale de taekwon-do la care a luat parte, nici de aceasta dată nu putea fi altfel”, a declarat antrenorul fetiţei.

„Mereu avem aşteptări de la ea”

Din corpul de arbitraj al întrecerii au făcut parte şi orădenii Camelia Ionescu, Magyar Zsolt şi Romeo Tulkos. „Karina este o sportivă de valoare de la care mereu avem aşteptări. Sigur, ne-am dus pregătit să ne atingem obiectivul propus şi am reuşit să facem asta. Avem convingerea că tânăra sportivă care ne reprezintă îşi va confirma valoarea în continuare şi, având în vedere ambiţia ei, sunt convins că mereu va avea un cuvânt de spus la toate competiţiile la care va participa” a mai afirmat Romeo Tulkos.