Teren: Cociuba Mare

Spectatori: 83

Marcatori: A. Blaga 14, Briciu 22, Lupașcu 44

Cartonaș galben: A. Micula

Izvorul: Zbîrcea - Vid (46 F. Dehelean), Laza, Țirban, Iova (46 Tuderici), Ban, Berche, Tule (64 C. Birta), PLeș, R. Birta (70 Tirla), Ștefan.

Antrenor: Emil Borza.

Biharea: Bărăianu - T. Rădac (69 D. Boca), Lazea, Hulber, Bulcău, Briciu (65 P. Rădac), Covășdan (30 Berce), A. Micula, Boc, Lupașcu (81 Bilan), Blaga (80 Teglaș).

Antrenor: Dorin Boca.

Arbitri: Cosmin Cormoș - la centru, Radu Bandula și Daniel Leuca, asistenți.

Observator AJF: Mircea Bărcan.

După eșecul suferit în etapa trecută, „ceasul elvețian”, cum este denumit liderul Seriei a II-a, din Liga V-a, Biharea Vașcău, și-a „reglat” mecanismul reușind o victorie care îi apropie și mai mult de obiectivul propus, promovarea.

La diferența de trei goluri consemnată la finalul partidei orice microbist ar putea afirma că a fost doar un galop de sănătate a învingătoarei, însă trebuie specificat că echipa gazdă și-a depășit cu mult condiția din clasament, dând o replică destul de consistentă liderului. Surprinzător chiar, gazdele au fost la „pupitru” în primele minute de după fluierul centralului Cosmin Cormoș, care a fost prompt în decizii și mai ales tot meciul „racordat” la situația din teren, contribuind din plin la un meci disputat într-o sportivitate exemplară. Pleș (2), Ban (7), Ștefan (13) au avut bune oportunități de a înscrie, însă precipitarea din fața porții a făcut să nu consemnăm deschiderea scorului în favoarea aestora. La prima incursiune în suprafața adversă, Lupașcu a fost irezistibil pe partea dreaptă, iar după ce a „anulat” adversarii întâlniți în cale a pasat precis în fața porții de unde inspiratul A. Blaga (14) a înscris fulgerător (0-1). O cursă pe cont propriu a lui Briciu (21) s-a soldat cu o minge trimisă în bara laterală, pentru ca la doar câteva secunde să mărească diferența (0-2). La ultima fază a reprizei A. Blaga a fost servantul perfect pentru Lupașcu (44) care a fixat scorul la pauză (0-3), unul care s-a dovedit a fi de fapt și cel final. La fel de bine au început gazdele și partea a doua având chiar o bară transversală prin  Ban (53), după care vășcăuanii s-au instalat la cârma jocului, dar s-au„izbit” de forma bună a portarului Zbîrcea, iar când acesta a fost bătut, bara transversală a fost aliata lui la execuția de mare finețe a lui A. Blaga (63). Ocazii au mai fost, însă scorul nu s-a mai modificat chiar dacă antrenorul oaspeților, Dorin Boca, a încercat să-și impulsioneze elevii din „iarbă”, dorind să fie mult mai aproape de evenimentele din teren.

„Amprenta” de gospodar, una perfect vizibilă

Indiscutabil, la Baza Sportivă din Cociuba Mare mâna unui adevărat gospodar este vizibilă pentru toți cei care tranzitează această frumoasă comună, dar în special pentru practicanții de sport care beneficiază de condiții cu mult peste liga în care echipa își dispută meciurile. „Amprenta” de gospodar de la Cociuba Mare poartă numele lui Ioan Dehelean care de 20 de ani este prezent non-stop la datorie, pe care și-o face în primul rând cu mare dragoste, dar și cu multă conștiință. Vestiarele lucesc pur și simplu de curățenie, în timp ce magazia este pusă la „patru ace”, unde tronează multe rânduri de echipamente puse într-o ordine perfectă, iar dacă mai adăugăm faptul că la ora meciului suprafața de joc era una impecabilă, putem afirma, fără teama de a greși, că „Nea Ioane”, cum este cunoscut în comună, este persoana care întărește regula că „omul sfințește locul”. De altfel, Ioan Dehelean a accentuat buna colaborare cu autoritățile locale, subliniind implicarea primarului comunei, Mihai Sferle, în viața echipei pe care o sprijină împreună cu Consiliul Local Cociuba Mare. La această partidă un spectator aparte a fost și fostul primar al comunei, Ioan Irimie, un adevărat iubitor de sport de numele căruia se leagă construirea, în anul 2011, a modernei clădiri din vecinătatea terenului sintetic, dotat cu instalație de nocturnă. Fostul primar, Ioan Irimie, s-a întreținut cu Ioan Porge, primarul orașului Vașcău, ei fiind foarte buni prieteni, vizionând meciul din parcarea terenului, fiecare susținându-și favoriții care au obiective diferite: vășcăuanii - promovarea, în timp ce gazdele au început „construcția” unei echipe competitive pentru sezonul viitor, așa cum afirma „sprintentul” Ioan Dehelean, la cei 68 de ani, care deja a și făcut primele achiziții pentru sezonul viitor, urmând ca acestea să fie și mai multe.