Şteianca Irina Bara a avut un parcurs perfect în calificările turneului BRD Bucharest Open, reuşind să acceadă pe tabloul principal. Tenismena în vârstă de 23 de ani a reuşit să ajungă între cele 32 de jucătoare după ce a trecut de trei tururi de calificări la turneul dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

 

În meciul decisiv pentru accederea pe tabloul principal, Irina (151 WTA) a depăşit-o pe Alexandra Cadanţu (252 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2. A fost a treia confruntare directă între cele două românce, scorul fiind acum 2-1 în favoarea tenismenei din Bihor.Anterior, Irina Bara le eliminase pe Katarina Zavatska (18 ani, nr. 211 WTA), din Ucraina, 6-2, 6-2, şi pe italianca de 28 de ani Anastasia Grymalska, căreia i-a cedat un set: 6-1, 4-6, 6-3.

Prezenţa pe tablou îi asigură bihorencei un premiu de 1925 de dolari şi 28 de puncte WTA pentru parcursul din calificări. Irina este a noua româncă aflată pe tabloul concursului de la Bucureşti în proba de simplu şi urma aseară să-şi afle adversara din turul I.

La ediţia de anul trecut, Irina Bara a pierdut în turul inaugural cu bielorusa Aliaksandra Sasnovich.

La dublu, Irina Bara face pereche cu nemţoaica Nicola Geuer, cele două fiind favorite nr. 3. Principale favorite sunt Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru, în timp ce la simplu letona Anastasja Sevastova (nr. 21 WTA) este creditată cu prima şansă la câştigarea competiţiei.