Prima consecință a faptului că, foarte probabil, echipei de handbal masculin nu i se va permite să joace în Liga Națională a venit în etapa a 21-a, penultima din Seria B a Diviziei A. La capătul unei partide în care motivația a lipsit cu desăvârșire, CSM Oradea a pierdut 30-24 (13-12) duelul cu HCM Sighișoara.

Cum să mai poți motiva niște jucători care știu că, deși și-au câștigat acest drept pe teren, nu vor putea juca în primul eșalon al handbalului românesc? În astfel de condiții, cei care au oferte de la alte echipe cu siguranță că nu își doresc să se accidenteze în niște meciuri cu miză zero. Aceasta este principala explicație a unui eșec, totuși neașteptat, în fața unei formații care în tur pierdea la Oradea la 15 goluri diferență (40-25). Mai mult, deplasarea pentru această partidă s-a făcut chiar în ziua meciului astfel că prospețimea sportivilor nu putea fi la cote optime. Cu aceste date ale problemei la îndemână, antrenorul Sebastian Tudor a introdus în teren jucătorii mai puțin utilizați pe parcursul sezonului. Consecințele s-au văzut încă din prima repriză pe care gazdele au câșigat-o cu 13-12. Partea a doua a fost și mai slabă astfel că HCM Sighișoara s-a impus, în cele din urmă, la 6 goluri diferență. Cel mai bun marcator al orădenilor a fost, încă o dată, Tudor Botea cu 9 goluri, handbalist pe care Sebi Tudor l-a făcut să strălucească după ce la Minaur se afla într-un con de umbră. Cu toate că au pierdut, orădenii se mențin în poziția de lider cu 54 de puncte, 15 mai mult decât CSU Târgu Jiu, a doua clasată.

În ultima etapă, CSM Oradea va evolua pe propriul teren, în Arena „Antonio Alexe”, cu Universitatea Craiova, a 5-a clasată. Partida va avea loc joi, cu începre de la ora 12.00.