Oradea a redevenit în această vară un centru de pregătire pentru naţionalele feminine de handbal. După selecţionata de senioare care s-a antrenat şi a jucat un meci oficial cu Austria, acum a venit rândul echipei de tineret să efectueze un stagiu în oraşul de pe Crişul Repede.

 

Fetele antrenate de Ion Crăciun au venit la Oradea în 30 iunie şi vor sta până în 11 iulie, pregătindu-se pentru Campionatul European din Slovenia, care va debuta peste o lună. "Tricolorele" efectuează şedinţele de pregătire în sălile de sport de la LPS Bihorul şi Colegiul Economic "Partenie Cosma" graţie implicării AJH Bihor. "Federaţia Română de Handbal, cu care, mai nou, avem o colaborare foarte bună, ne-a solicitat să sprijinim această acţiune a naţionalei Under 19, care intră cu pregătirile în linie dreaptă pentru turneul final din Slovenia. Am dat curs solicitării şi ne-am străduit să asigurăm fetelor condiţii optime de pregătire. Mulţumim conducerii LPS Bihorul şi CE Partenie Cosma pentru că au pus la dispoziţie sălile de sport", a declarat Pavel Mercea, preşedintele AJH Bihor.

În altă ordine de idei, Pavel Mercea a mai precizat că s-au reluat discuţiile pentru înfiinţarea la Oradea a unui Centru de Excelenţă pentru iniţiere în handbal.