Simona Halep are entorsă de gradul 1 cu întindere uşoară a fibrelor ligamentului de la glezna stângă, în urma accidentării suferite în meciul câştigat în faţa australiencei Destanee Aiava, scor 7-6(5), 6-1, în runda inaugurală a turneului de la Australian Open.

Liderul mondial s-a accidentat la începutul actului secund după ce a călcat strâmb, dar până la final a găsit resursele necesare pentru a închide partida. Marţi seară, medicii au stabilit diagnosticul liderului mondial. Cea mai bună jucătoare a lumii are entorsă de gradul 1 cu întindere uşoară a fibrelor ligamentului de la glezna stângă. Ortopezii australieni i-au recomandat liderului mondial să poarte o faşă ghipsată sau o orteză, dar să facă şi terapie cu ultrasunete.

"Totul e OK, e OK", a spus Simona, cu o voce înceată, potrivit apropiaţilor, după stabilirea diagnosticului. Cu o durere ascuţită la glezna stângă, Simona poartă, la Melbourne, permanent, fie un bandaj ghipsat, fie o orteză.

La antrenamentul de ieri, eleva lui Darren Cahill a folosit gheaţă, aplicată pentru a reduce inflamaţia, combinată cu compresia prin faşă elastică, cu scopul de a reduce edemul local.

Simona Halep o înâlneşte astăzi, de la ora 10:00, în turul secund de la Australian Open, pe canadianca Eugenie Bouchard, 23 ani, locul 112 WTA. Meciul va fi transmis în direct de Eurosport.

Liderul WTA are 2-1 în duelurile directe cu Bouchard, după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3. Singura victorie a canadiencei a venit tot în 2014, în semifinale, la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2.

Celelalte două românce rămase în cursă au jucat astă noapte, Ana Bogdan (104 WTA) cu Yulia Putintseva (54 WTA) şi Sorana Cîrstea (36 WTA) cu Lucie Safarova (29 WTA).