Început fast de sezon pentru Gloria Beiuş, echipă înscrisă în ediţia 2019-2020 a Ligii a V-a. Până să înceapă campionatul, echipa beiuşeană a trecut de primele două tururi ale fazei judeţene a Cupei României, 3-1 cu Gloria Căbeşti şi 3-2 cu CS Oşorhei, ultima fiind o reprezentantă a eşalonului patru!

 

Ambele partide s-au desfăşurat pe Stadionul „Francisc Matei”, iar obiectivul pentru viitoarea ediție de campionat este promovarea în Liga a IV-a. Cât privește finanțarea clubului, managerul GLORIEI Beiuș, Claudiu Borza, a precizat că vor apela – și în sezonul viitor – la resursele proprii și la cei câțiva sponsori care le-au fost alături în ediția 2018-2019 a Ligii a V-a. În plus, conducerea clubului a scos la vânzare abonamente pentru meciurile de acasă, în valoare de o sută de lei pe întregul campionat. Promovarea în Liga a IV-a este asumată și de fotbaliștii antrenați de Ciprian Carțiș, căpitanul formației beiușene, portarul Silviu Odobasianu, declarând că el și coechipierii săi sunt hotărâți să dea totul pe teren pentru atingerea acestui obiectiv. Tot Odobasianu preciza că stafful clubului intenționează formarea unui lot de circa 25 de jucători, fiind nevoie de un grup cât mai numeros, dacă ținem cont de inerentele indisponibilități ce apar pe parcursul competiției, unele generate și de statutul de amatori al fotbaliștilor, cu locuri de muncă în alte domenii. Un exemplu concludent a fost chiar primul meci de  la care s-au prezentat numai paisprezece jucători, restul absentând motivat. Cei paisprezece fotbaliști prezenți la partidă au fost Silviu Odobasianu, Florin Rotar, Călin Zdrâncă, Cătălin Tripe, Bogdan Dan, Ionuț Manea, Marinel Rusu, Ioan Oraș, Bogdan-Ionuț Dan, Virgil Fărcuța, Adrian Ban, Norbert Balint, Călin Sabău și Claudiu Vidican. După cum declara Odobasianu, lotului actual i s-ar putea alătura încă patru-cinci jucători, printre aceștia numărându-se Cătălin Dan, Andrei Szekeres și Andrei Cătălin Iștoc.

Campionatul Ligii a V-a va demara la sfârşitul acestei săptămâni, echipa beiuşeană fiind plasată în seria a II-a. În prima etapă, Gloria va juca în deplasare, duminică, cu Viitorul Batăr, o altă grupare nou înscrisă în competiţie.