Una dintre cele mai reuşite gale sportive care s-au desfăşurat în Oradea în ultimii ani a avut loc luni seara, în incinta Hotelului Ramada. Este vorba despre gala de premiere a celor mai buni sportivi pe care clubul orădean de taekwon-do King Do-Lions i-a avut în 2019.

În prezenţa unei numeroase asistenţe printre care s-au regăsit mai mulţi politicieni de rang înalt, Tulkos Romeo, peşedintele de onoare al clubului, împreună cu Andreea Ganea, preşedintele executiv, au premiat cei mai valoroşi sportivi din 2019. Printre inivitaţii speciali au fost senatorul Bogdan Matei, fostul ministru al Sportului, deputatul Ioan Roman, deputatul moldovean Alina Spătaru, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang şi Traian Bodea, directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan, reprezentantul Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, Claudiu Pădurean, secretarul FR de Taekwon-do ITF, Mircea Muntean, fosta atletă Simona Kadas, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan şi alţii.

 

Un fost ministru prezent la eveniment

Cu un discurs coerent şi articulat, diferit faţă de perioada în care ocupa funcţia de ministru, Bogdan Matei i-a felicitat pe organizatorii galei pentru performanţele pe care le-au reuşit sportivii lor în 2019. Totodată el nu a ratat prilejul de a face câteva declaraţii politice pertinente cu privire la nevoia copiilor de a face mişcare. „Reprezentanţi una dintre disciplinele sportive care în permanenţă vă oferă capacitatea de a creşte numărul sportivilor, de a vă afla mereu pe un trend ascendent din acest punct de vedere. Important pentru copiii noştri este ca aceştia să facă mişcare, iar pentru asta are trebui ca noi, politicienii, să mărim numărul orelor de sport care sunt făcute în şcoală. În acelaşi timp, sunt de părere ca la terminarea liceului trebuie să fie organizat un examen de Bacalaureat diferenţiat, asta pentru că niciodată un sportiv de performanţă sau un violonist de excepţie nu vor putea excela în acelaşi timp la matematică, fizică sau chimie”, a spus fostul ministru al Sportului. La rândul său, Caludiu Pădurean a transmis mesajul Casei Regale pentru sportivii şi conducătorii King Do-Lions Oradea şi a informat audienţa că Tulkos Romeo este preşedintele filialei Bihor din cadrul Alianţei pentru Restaurarea Monarhiei în România. Un discurs atipic, dar cu multă priză la cei din sală, a avut Alina Spătaru, deputat în parlamentul Republicii Moldova.

 

Încurajări pentru arbitri

Cu acest prilej, Romeo Tulkos a ţinut să-i premieze şi pe acei membri ai clubului care au ales să facă o carieră în arbitraj. „Am început acest sport în anul 1994. Dacă majoritatea celor care aleg acest drum visează să ajungă mari campioni, gândul meu a fost, încă de la început, să devin arbitru. Trei ani mai târziu am început această carieră influenţat fiind de Mircea Muntean şi conştient de obligaţia de a lua cele mai bune decizii în orice moment. Voi, arbitrii, sunteţi cei care decideţi în care parte se înclină balanţa şi de aceea trebuie ca mereu să vă amintiţi că unul dintre cele mai importante principii în acest domeniu este integritatea”, a spus preşedintele de onoare al King Do-Lions Oradea.

 

Aşteptări mai mari pentru 2020

La finele acestor discursuri s-a efectuat premierea celor mai buni sportivi din 2019 ai King Do-Lions. Este vorba despre David Sferle, Nicolae Paşcu, Denisa Cotuţ, Răzvan Cotuţ, Patric Irimuş şi Ionuţ Bohuş cărora Andreea Ganea, conducătoarea clubului, le-a spus să nu uite niciodată cuvintele „muncă, determinare, ambiţie”. La rândul său, Mircea Muntean, master cu 7 DAN, a apreciat rezultatele clubului de la înfiinţare şi până în prezent. „Peste 1.000 de clasări pe podium în 22 de ani de activitate şi faptul că suntem atâţia oameni prezenţi la acest eveniment reprezintă apreciere faţă de munca depusă de către Romeo Tulkos”, a spus secretarul FR de Taekwondo ITF. Conducătorul clubului orădean a reacţionat astfel: „Întreaga viaţă mi-am dedicat-o acestui sport. Împreună cu Andreea Ganea am construit ceea ce reprezintă astăzi King Do-Lions Oradea. În sport, la fel ca în viaţă, nu există nu pot, ci doar nu vreau. Am fost de foarte multe ori critic, dar asta doar pentru a aduce plus valoare, iar în acest sens, aşteptările mele pentru 2020 sunt mult mai mari”.

 

„Cel mai bun an din carieră”

În prezentarea sportivei anului 2019, Romeo Tulkos a început prin a înşira performanţele pe care aceasta a început să le facă încă din 2015, chiar dacă se apucase de acest sport cu doar un an în urmă. Karina Ioana Mihuţa este numele celei care a făcut cinste clubului în anul recent încheiat. Elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, aceasta s-a născut pe 16 decembrie 2006 şi este componentă a lotului naţional la categoria ei de vârstă. „Este cel mai bun an din carieră, dar sper ca 2020 să fie şi mai bun. Pe această cale ţin să-i mulţumesc antrenoarei Andreea Ganea, cea care mereu mă încurajează şi mă susţine, lui Romeo Tulkos şi părinţilor mei care m-au sprijinit moral şi financiar tot timpul”, a declarat Karina Mihuţa. Cu acest prilej, Tulkos a anunţat că sportiva va primi o sponsorizare în valoare de 200 de euro pentru a-i sprijini participarea la Euro 2020.