La Arena Antonio Alexe din Oradea a avut loc luni seara ediţia 2019 a Galei Campionii Viitorului, eveniment organizat de CSM Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea.

Cu acest prilej, au fost premiați sportivii și antrenorii cu rezultate notabile în anul 2018, fiind vorba despre 116 sportivi și 33 antrenori. Între disciplinele neolimpice premiate au predominat karate shotokan, karate kyokushin, respectiv orientare în alergare. La disciplinele olimpice individuale au fost răsplătite rezultatele obţinute de sportivii orădeni la lupte greco-romane, judo, atletism, înot, tir, scrimă și atletism. La disciplinele olimpice pe echipe au fost premiate cele de la polo și baschet.

Performanțele majore au fost realizate de Bianca Benea, în proba de spadă feminin, respectiv Alex George Creț, la judo.

„Scopul acestui proiect este de a încuraja și răsplăti performanța sportivă la nivel juvenil. Este vorba atât despre discipline olimpice – individual și echipe, cât și neolimpice. Eligibili pentru acest proiect sunt sportivii cu vârste cuprinse între 14 și 21 ani la momentul obținerii performanței”, se arată într-un comunicat remis de clubul orădean.

„Pe această cale, CSM Oradea și Primăria Oradea felicită toți sportivii, antrenorii și entitățile sportive ce își desfășoară activitatea în lumea sportului. Totodată, urăm mult succes în continuare, pe același drum”, a declarat directorul CSM Oradea, Şerban Sere, care a oficiat festivitatea de premiere împreună cu Petruţ Drăgan, directorul DJST Bihor.