Organizată de această dată într-un cadru diferit, în sala de conferințe de la Muzeul Țării Crișurilor, „Gala atletismului bihorean” a reunit personalitățile acestui sport din județ pentru a premia cel mai bun atlet din 2024. Răzvan Nicoară a fost nominalizat drept atletul bihorean al acestui an la gala organizată de către Virgil Preda și Karmen Chimerel, președintele și vicepreședintele Asociației Județene de Atletism Bihor.
Evenimentul a inclus câteva momente artistice, gala propunându-și să evidenţeze munca şi rezultatele sportivilor, dar şi a antrenorilor de-a lungul acestui an. Astfel, pe lângă cei mai buni zece atleţi din 2024 au fost premiaţi şi alţi tineri atleţi, care s-au făcut remarcaţi în acest an. Primii chemaţi pentru premiere au fost cei din cadrul categoriei „Piticul de viitor”. E vorba de atleţii bihoreni născuţi după anul 2011 care au excelat în acest an. Astfel, au fost recompensaţi pentru rezultatele lor: Patricia Pantea, Miruna Iova, Erik Kovacs, Damaris Bara şi Eduard Traleş. Damaris Bara este nimeni alta decât fiica Ligiei Bara (fostă Grozav), singura campioană mondială de atletism care a dat-o Bihorul până în prezent. A urmat categoria „Speranţe de viitor”, unde au fost premiaţi: Carla Chiş, Patricia Trif, Giulia Lazăr, Daria Chiş, Giulia Meseşan, Ianis Oros, Natalia Kiss, Flavius Neica, Ioachim Fofiu, Robert Papp, Marcus Mateaş, Sofia Rădeanu, Ioana Bonţe, Vera Ciocan, David Rus şi Iulia Aron.
O categorie specială a fost cea de „Familia atletică”, unde au fost premiaţi membrii unei familii care îndrăgesc atletimsul şi practică cu succes acest sport. Este vorba despre Kristoff Pasztai, Dora Pasztai şi Zoe Pasztai. La categoria „Debut pe podium” au fost trei premiaţi anul acesta cei care au reuşit pentru prima dată în 2024 să cucerească o medalie. Este vorba despre: Sara Zlibuţ (în proba de 200 metri), Ştefan Pantiş (triatlon) şi Erik Sebestyen (înălţime). După un moment artistic, susţinut de tânărul Andrei Arad a urmat premierea de la categoria „Confirmări”, unde, rând pe rând, Linett Miklovits, Kamilla Kiss, Andra Danciu, Marius Berchi, Ecaterina Cărbunar, Sara Sabău, Ana Mihuţ şi Bianca Ban au venit să-şi ridice premiul.

Răzvan Nicoară, cel mai bun atlet U23 al anului în România

A urmat festivitatea de premiere a celor mai buni zece atleţi ai județului din 2024, cei care apar şi pe calendarul pentru anul 2025 pe care Asociaţia Judeţeană de Atletism l-a editat şi de această dată.
Atletul anului a fost desemnat Răzvan Nicoară, sportiv pregătit de către soţii Preda, Virgil şi Mariana, şi despre care profesorul Preda a spus că nu este doar cel mai bun atlet al anului în Bihor, dar şi cel mai bun atlet U23 al anului în România.
Pe locul 2 s-a clasat Cristian Meheş, antrenat de către părinţii săi, Livia şi Albert Meheş, iar pe poziţia a 3-a, Diana Verdeş, sportivă pregătită de către profesorul Călin Laza. Pe locul 4 s-au situat la egalitate: Iulia Mărginean şi Gheorghe Bledea. În continuare TOP 10 i-a cuprins pe: Antal Gergo (locul 5), Robert Halasz (locul 6), Rareş Albu (locul 7), Raisa Sabău (locul 8), Remus Albu (locul 9) şi Ingrid Szatmari (locul 10).

„Gală unică în România”
Răzvan Nicoară a avut în 2024 un rezultat de 16,48 metri în proba de triplusalt, fapt care l-a propulsat pe primul loc în clasamentul european de la U23. De asemenea, în proba de lungime, Răzvan a sărit în acest an 7,63 metri, rezultat cu care a devenit vicecampion naţional la seniori şi campion naţional la tineret. „E o mare satisfacţie, această gală fiind unica din România care a avut continuitate timp de 28 de ani. Visul meu este ca peste doi ani, dacă suntem sănătoşi, să o facem pe-a 30-a şi toţi cei care au fost pe calendar în cei 30 de ani, să-i văd aici în sală. Ar fi ceva unic la nivel naţional şi aceasta ar fi satisfacţia mea cea mai mare. Se spune că nu-i voie să faci clasamente. Ba da, într-o societate există ierarhii, nu există oameni egali, iar atletismul demonstrează că există locul 1, 2, 3 şi aşa mai departe. E bine că la fiecare categorie de vârstă avem copii şi avem medaliaţi, în condiţiile în care este foarte greu să te afirmi în atletism în contextul în care ţări precum Santa Lucia iau două medalii olimpice”, a declarat Virgil Preda. Profesorul Preda nu l-a uitat însă nici pe Mihai Dringo, marele ghinionist al anului, cel care a fost la un pas de participarea la Jocurile Olimpice, dar care după o accidentare stupidă nu a mai putut să revină şi să obţină participarea. Astfel, chiar dacă nu a fost inclus în TOP 10, Mihai Dringo a primit şi el un premiu special cu ocazia acestui eveniment.