Reluarea competiţiilor sportive în Italia nu are o dată fixă, ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a spus că „protocolul medical din Serie A este insuficient". Ministrul Sportului din Spania, Salvador Illa, a dezvăluit că a fost oprită iniţiativa de testare de coronavirus a jucătorilor.

Premiul Italiei, Giuseppe Conte a declarat că antrenamentele individuale ale jucătorilor de fotbal, pe teren, se vor relua începând cu 4 mai, iar pe 18 mai echipele se vor putea reuni şi pregăti împreună. Pe de altă parte, Ministrul Sportului din Italia, Vincenzo Spadafora, a dezvăluit că va fi greu să se reia fotbalul. „Primim presiuni de la Liga Profesionistă de Fotbal din Italia, dar motivul din cauza căruia nu am stabilit nicio dată de reluare este pentru că nu ştim sigur când se va putea reîncepe, nu pentru că nu suntem capabili să hotărâm. Ni s-a oferit un protocol pentru recuperarea echipelor din A, dar membrii comitetului tehnico-ştiinţific au considerat că este insuficient", a mai spus Spadafora.

Nici din Spania nu vin veşti bune. Ministrul Sportului, Salvador Illa, a spus că sporturile nu se vor relua până la vară şi că au oprit demersul pentru testarea jucătorilor pentru că reînceperea antrenamentelor a fost amânată. De asemenea, Rafa Ramos, preşedintele Asociaţiei medicilor cluburilor de fotbal spaniol, a spus că mingile de fotbal şi suprafeţele de joc vor trebui sterilizate dacă vor fi reluate meciurile. „Toate materiale, chiar şi terenurile, trebuie să fie dezinfectate la început, la pauză şi la finalul meciurilor. Este posibil să te infectezi de la minge", a spus Ramos, pentru El Pais.