Oraşul Timişoara a găzduit recent finala Campionatului Naţional de judo pentru copii U12 şi U13, competiţie care a reunit la start peste 500 de sportivi de la 65 de cluburi din întreaga ţară. Printre aceştia s-au aflat şi 30 de reprezentanţi ai LPS CSŞ Liberty Oradea care au reuşit să cucerească un număr total de 7 medalii.

 

Dintre cele şapte clasări pe podium, trei au fost pe cea mai înaltă treaptă a  acestuia, una pe locul al doilea şi alte trei pe ultima poziţie. Toţi aceşti sportivi de la LPS CSŞ Liberty Oradea sunt pregătiţi în cadrul clubului de către profesorii Olimpia Ianc şi Alexandru Goncearenco. Cele mai importante rezultate au fost obţinute de către următorii: locul I - Gyoker Eduard (42 kg), Raul Bodea (50 kg) şi Barani Adriana (52 kg), toţi la categoria U13; locul al II-lea (vicecampioană naţională) - Timea Vlad (48 kg) şi locul al III-lea - Cosmin Albuţ (66 kg), Bianca Popa (36 kg) şi Casian Fort (60 kg), ultimii doi la categoria U12. O evoluţie apreciată, dar fără a termina pe podium, au avut Antoniu Raţ (+60 kg) şi Alesia Birou (+57 kg), ambii clasându-se pe locul al 5-lea.

 

Trei clasări pe podium pentru CS Crişul

Secţia de judo din cadrul clubului Crişul a avut şi ea reprezentanţi la acest concurs. Cea mai apreciată evoluţie i-a aparţinut Iasminei Gyoker, sportiva reuşind să se claseze pe locul al doilea la U12 în cadrul categoriei 48 kg. De menţionat că aceasta a câştigat prin ippon toate duelurile pe care le-a avut până la ultimul act unde a pierdut la Golden Score (punctul de aur). Tot de la clubul Crişul, Roxana Cosma, la 52 kg, şi Briana Pintea, la 57 kg, U13, s-au situat pe poziţia a III-a, intrând astfel în posesia medaliilor de bronz.