Echipa pregătită de către Ciprian Cîmpianu se află la mâna ei în ultimele două meciuri ale sezonului regulat din Superliga Națională, asta după ce campioana Steaua București a cedat surprinzător în duelul susținut în deplasare cu Dinamo București. Aceste două formații sunt viitoarele adversare ale orădenilor, iar două eventuale succese le-ar aduce câștigarea sezonului regulat.

La cum s-au desfășurat lucrurile până la acest moment în Superliga Națională de polo, puțină lume anticipa un astfel de deznodământ pentru ultimele două etape ale sezonului regulat care astfel vor avea o miză deosebită pentru forțele Steaua București și CSM Oradea. Acest fapt este posibil după ce Dinamo București a produs șocul ultimei etape reușind să învingă 12-10 pe Steaua București, campioana României. Partida, care s-a desfășurat la finele săptămânii trecute în Bazinul Dinamo, a consemnat superioritatea evidentă a roș-albilor care au reușit astfel să se impună într-un meci cu marea rivală din Capitală după o pauză de 11 ani. Dinamo s-a aflat la conducere aproape în permanență, singurul moment de echilibru fiind consemnat în secvența decisivă, la scorul de 9-9. Câștigând primul sfert al partidei cu scorul de 6-3, dinamoviștii și-au facilitat astfel drumul către victorie. Așadar Steaua București pierde primul joc în campionatul intern după o serie de 10 succese consecutive obținute în actualul sezon. Totuși nu trebuie omis faptul că echipa campioană activează și în cadrul LEN Euro Cup, o competiție în care cu siguranță roș-albaștrii evoluează cu un alt nivel de concentrare.

Programul ultimelor două meciuri

În aceste condiții playoff-ul actualei ediții a Superligii Naționale se anunță a fi unul extrem de interesant dacă bihorenii vor reuși să se impună în aceste ultime două partide. Așadar CSM Oradea va juca în deplasare cu Dinamo București, sâmbătă, 23 martie, de la ora 20.00, și, vineri, 29 martie, tot de la ora 20.00, dar în propriul bazin, cu Steaua București, echipă care a câștigat ultimele 8 ediții ale campionatului intern. La acest ultim meci, care s-ar putea să fie decisiv în privința stabilirii câștigătoarei sezonului regulat, intrarea va fi liberă. În condițiile în care atât orădenii cât și formația militară au la acest moment câte un singur eșec contabilizat în Superligă, o eventuală dublă victorie, cu Dinamo, afară, și cu Steaua, la Bazinul Ioan Alexandrescu, i-ar aduce în postura de câștigători ai sezonului regulat, realizare care le-ar oferi avantajul propriului bazin în caz de meci decisiv în fiecare fază a playoff-ului.