Inspirația „neastâmpăratului” Ionel Goina de a organiza o nouă etapă din cadrul acțiunii „Fă sport, indiferent de vârstă... și de kilograme” a fost una mai mult decât genială, deoarece deplasarea la Delani, la Baza Sportivă patronată de Ioan și Ionuț Cergheș, tată și fiu, s-a dovedit a fi un „episod” splendid, din multele trăite în Depresiunea Beiușului.

Întâlnirea „presarilor” la Delani a coincis cu câteva rafale de ploaie și un vânt deosebit de tăios, însă acest aspect nu a avut darul să intimideze bravii temerari care au mai jucat în situații similare, însă pe măsura trecerii timpului decorul a fost unul hibernal datorită fulgilor de nea care au căzut din abundență și care au așternut un „covor alb” peste dreptunghiul verde. A fost, de altfel, o mișcare de poveste într-un decor de basm, în care echipele s-au alcătuit la vestiar, în principal pe criteriu geografic...

 

„Albaștrii”, o trupă din Depresiune

Astfel, în echipa albaștrilor s-au regăsit  jucători din Depresiunea Beiușului, dar și un „cohan”, fapt ce a contat mult în modul de exprimare în teren al acestora. În poartă, Ady Simea a avut reflexe de „felină”, fapt ce i-a atras denumirea de un adevărat „motan”, în timp ce Ionel Goina s-a erijat într-un adevărat „șef de protocol” pe toată durata acțiunii, bine secondat de gazda meciului, Ionuț Cergheș, tot timpul pe fază. Geo Beldeanu a avut o apariție „meteorică”, părăsind prematur câmpul de luptă, în timp ce Petru Brădău și-a făcut din plin datoria, ca și „argintul viu”, Raul Lasc. „Cohanul” Gabriel Matica a fost un adevărat pericol pentru adversar, folosind, din plin, „muniția” din dotare.

 

„Vișiniii”, o echipă de... oraș!

Cinci orădeni și doi șteieni au compus trupa „vișiniilor”, fapt ce l-a determinat pe „Goininho”, mai în glumă mai în serois, să-i catalogheze ca o echipă de oraș, avertizându-i să nu-și murdărească prea tare echipamentul de... gală. „Finul” Felix Filimon a fost, din nou, la mare înălțime, în timp ce „Nașul” Teo Biriș l-a avut tot timpul în „vizor”, protejându-l prin toate metodele. Sorin Ilisie a fost deosebit de „milostiv”, împărțind „cadouri” mai ales rivalilor, în timp ce George Morgovan,  după golul înscris, a trebuit să suporte atenționarea „vitezistului” care i-a sugerat să... ridice privirea, după un șut ratat. Un adevărat piston a fost Costi Demian, care a dovedit o mobilitate fantastică pe o suprafață mai mult decât dificilă. „Vitezistul” Horia Buz s-a adaptat cel mai bine suprafeței de joc, „dansând” pur și simplu în ploaie, iar pe final „valsând” în zăpadă. Dorin Boca a fost foarte discret în evoluție, dar cu siguranţă în joc, folosind mai puțin tehnica „chirurgului” în fața unor adversari care eliberau rapid culoarul în apropierea lui. Golgheterul all-time al „presarilor”, Ionel „Totino” Popa, nu s-a adaptat deloc suprafeței de joc, reușind doar un gol, trei bare, dar mai ales ratări cât în trei meciuri, având o prestație cu mult sub evoluțiile care l-au consacrat ca un vârf autentic.

 

Rezultat egal, datorită unui fluier... fals!

Meciul s-a încheiat la egalitate, 6-6, dar, datorită cavalerului fluierului, Peti Boros, care, în momentul când „vișiniii” aveau un gol avans, a oprit mingea expediată de Horia Buz pe linia porții „albaștrilor”, iar pe contraatac Ionuț Cergheș a egalat, la ultima fază a meciului, deoarece inspiratul „fluieraș” a anuțat imediat sfârșitul meciului. În startul partidei din cauza unor ratări monumentale din ambele tabere, la scorul de 0-0, Sorin Ilisie a încercat vigilența propriului portar, însă șutul bine plasat a coincis cu un autogol de zile mari, iar „Soso” a fost mult apreciat pentru faptul de a fi „generos” cu un adversar fără soluții până în acel moment. Prompt, „vișiniii” au punctat de patru ori consecutiv, însă „cohanul” Gabriel Matica nu a mai ținut cont de semnele de circulație reușind un hat-trick curat, în startul reprizei secunde. La rampă a ieșit Horia Buz care a anulat „covorul alb” ce a prins consistență, reușind dubla, în urma unor dansuri pe ritm de „samba”, că tot e la modă Canavalul de la Rio. Petru Brădău și-a adus echipa în joc, (5-6) în timp ce personajul principal, Peti Boros, a aruncat... zarurile în favoarea „albaștrilor”, care au egalat prin Ionuț Cergheș (6-6). Chiar dacă a fost meci egal, singurul câștigător a fost Teo Biriș, care după pauză a dezertat, trecând la inamic, unde și-a făcut din plin prezența.

 

„Conferință de presă” într-un cadru mirific

După meci, „presarii” au fost invitați, la „conferința de presă”, într-un cadru mirific, în locul, denumit de cei din Căbești, „Deal de Plopi”, unde au fost întâmpinați de gazda Ionel Blaj, care i-a primit ca pe niște adevărați prieteni chiar dacă, de fapt, au făcut cunoștință în acea seară. Echipamentul oaspeților, tip sport evident, nu i-a împiedicat să coboare o pantă abruptă și să ajungă la o cabană care poate rivaliza prin frumusețe, gust și stil, cu oricare alta din Elveția, una construită într-un mod original, într-o zonă de vis. Din nou nu au mai existat contradicții de la anumite faze petrecute pe micul dreptunghi verde, ci, din contră, cu toții au avut aceleași păreri ca ale maestrului în arta culinară, Laici (alintat și... Marcel), care și-a dovedit clasa, prezentând rețete tradiționale, mult apreciate de cei prezenți.

„Albaștrii”: Ady „Motanul” Simea - Geo Beldeanu, Raul Lasc, Gabriel Matica (3 goluri), Ionel Goina, Petru Brădău (1), Ionuț Cergheș (1)... și un ajutor nesperat de la Sorin „Soso” Ilisie (autogol). Manager:Nicolae Gogu Ușvat.

„Vișiniii”: Felix „Finul” Filimon - Teo „Nașul” Biriș, Dorin Boca, Sorin „Soso” Ilisie, Costi Demian (2), George Morgovan (1), Horia Buz (2), Ionel „Totino” Popa (1).