Tenismena Irina Bara (23 ani) a avut un parcurs scurt la "simplu" în acest an la Openul Australiei. Sportiva din Ştei a părăsit competiţia după primul tur al calificărilor. Irina, locul 155 WTA, a fost eliminată de grecoaica Valentini Grammatikopoulou (21 ani, locul 173 WTA).

Sportiva din Grecia s-a impus după o oră şi 8 minute de joc cu 6-3, 6-2 şi va juca în turul următor cu canadianca de origine română Bianca Andreescu (Canada, 107 WTA), care a trecut de Katie Swan (Marea Britanie, 181 WTA), cu 6-1, 1-0, scor la care britanica a abandonat. Anul trecut, Irina Bara a ajuns până în turul II de calificări. Pentru prezenţa la turneul australian va primi două puncte WTA, în timp ce învingătoarea sa şi-a asigurat 20 de puncte. Irina a fost singura româncă înscrisă în calificările primului turneu de Grand Slam al anului. Ea va mai evolua la Melbourne, săptămâna viitoare, în proba de dublu, în care a fost acceptată direct pe tabloul principal, graţie clasării pe locul 77 WTA.

Pe tabloul principal la simplu feminin au fost acceptate şase tenismene din România, Simona Halep (nr. 1 WTA), Mihaela Buzărnescu (25 WTA), Irina Begu (76 WTA), Ana Bogdan (81 WTA), Sorana Cîrstea (84 WTA), Monica Niculescu (88 WTA), iar pe cel masculin se află doar un român, Marius Copil (nr. 61 WTA).

Jocurile de pe tabloul principal se desfăşoară între 14 şi 27 ianuarie.