La sala de sport a Colegiului Național ˝Samuil Vulcan˝ Beiuș a avut loc sâmbătă, 19 noiembrie, cea de-a opta ediție a Memorialului ˝Nicolae Mihalcea˝ la fotbal pe teren redus. La competiție au participat șase echipe formate din elevi de gimnaziu, acestea reprezentând Clubul Sportiv Școlar Nr. 3 ˝Samuil Vulcan˝ și școlile gimnaziale din Beiuș (˝Nicolae Popoviciu˝), Buntești, Roșia, Curățele și Finiș.

Profesor de sport, Nicolae Mihalcea s-a născut la 11 ianuarie 1944, la Beiuș și a trecut în eternitate la 11 ianuarie 2010. A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara în anul 1967 ca șef de promoție, fiind repartizat la Școala din Curățele, unde a lucrat aproape 40 de ani. A mai absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport, precum și Școala Națională de Antrenori. Nicolae Mihalcea a fost și un talentat fotbalist, acesta jucând ani buni „Bihorul” Beiuș. Ca antrenor, și-a legat numele de „Minerul” Ștei, conducând de pe bancă echipa șteiană în anii de glorie ai acesteia. Fără să renunțe niciodată să-și împlinească vocația de dascăl, Nicolae Mihalcea a predat și la Clubul Sportiv Școlar Beiuș.

Întrecerea fotbalistică de sâmbătă a fost organizată de familia Mihalcea - văduva regretatului profesor, Slobodanca, și cei doi fii, Victor și Nicolae – împreună cu Ionel Bondor, CS Bihorul, Asociația Județeană de Fotbal și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor.

Echipele au fost repartizate în două grupe și au disputat partide de câte 20 de minute fiecare, acestea fiind arbitrate de profesorii de sport Cristian Degău, Vlad Silaghi și Ioan Popa-Bota. Pe baza clasamentelor celor două grupe au fost stabilite meciurile pentru locurile 5-6, 3-4 și 1-2. Astfel, echipa Școlii Gimnaziale ˝Nicolae Popoviciu˝ Beiuș a evitat ultima poziție, învingând-o cu 2 la 1 pe cea a Școlii Gimnaziale Roșia. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului au urcat tinerii fotbaliști de la Școala Gimnazială Buntești, care s-au impus cu 5 la 3 în fața echipei Școlii Gimnaziale Curățele. Trofeul celei de-a opta ediții a Memorialului ˝Nicolae Mihalcea˝ la fotbal pe teren redus a revenit echipei Școlii Gimnaziale Finiș, învingătoare cu 4 la 0 în fața gazdelor de la CSS Nr. 3 ˝Samuil Vulcan˝ Beiuș.

La fel ca la edițiile precedente, au fost acordate și premii speciale, titlul de cel mai bun jucător revenindu-i lui Cătălin Ardelean (Școala Gimnazială Finiș), Andras Szucs-Nagy, de la Școala Gimnazială ˝Nicolae Popoviciu˝ Beiuș, a fost desemnat cel mai bun portar al turneului, iar Trofeul „Fair play” a revenit echipei Școlii Gimnaziale Roșia.

Dacă beiușenii erau obișnuiți ca reputatul comentator sportiv și announcer Victor Mihalcea să participe la evenimentul dedicat comemorării tatălui său, în acest an nu s-a întâmplat așa, Viky absentând cât se poate de motivat, aflându-se în Qatar, de unde comentează partidele Campionatului Mondial de Fotbal pentru televiziunea de stat din Republica Moldova.